Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Jana Gheorghiu a incetat din viata

Ziarista Jana Gheorghiu a incetat din viata astazi. Jurnalista Jana Gheorghiu, care a fost rapusa de cancer, la varsta de 61 de ani, va fi depusa, sambata, la Capela Bazilescu.Jana Gheorghiu s-a nascut la 6 iunie 1946. A absolvit Facultatea ...

Share

Rl online 0 comentarii

18.05.2007 - 00:00
Ziarista Jana Gheorghiu a incetat din viata astazi. Jurnalista Jana Gheorghiu, care a fost rapusa de cancer, la varsta de 61 de ani, va fi depusa, sambata, la Capela Bazilescu.
Jana Gheorghiu s-a nascut la 6 iunie 1946. A absolvit Facultatea de Limba si Literatura Romana, Universitatea Bucuresti, si a urmat cursuri postuniversitare la Facultatea de Ziaristica.
Cunoscuta jurnalista si-a inceput activitatea la un ziar din Vrancea, a colaborat la 'Scanteia Tineretului', pana in 1972, cand s-a angajat in Televiziunea Romana. Ulterior, a fost transferata la Radio, pentru ca dupa 1989 sa revina in televiziunea publica.
A fost lector la Scoala Superioara de Jurnalism si Facultatea de Jurnalism, Universitatea Bucuresti.
A fost director de programe la Radio Total (1993), realizator, redactor-sef la Redactia Tineret, Societatea Romana de Radiodifuziune(SRR), 1990-1993, director la Canalul Radio Romania Tineret al SRR (1994-1998), director interimar al canalului TVR 2 (1 oct. 2002 - 30 iun. 2004).
Pana la 3 decembrie 2005, a fost director executiv al Centrului National Media, care include, printre altele, posturile National Tv, N24 si Favorit Tv.
Jana Gheorghiu a ramas celebra pentru reportajele sale despre 'trenul mortii' de la Timisoara, din timul Revolutiei din decembrie 1989.
A luptat pentru calitatea programelor culturale si pentru tineret, fiind o sustinatoare a unor campanii sociale pe TVR2.
A primit Premiul APTR in 1991 si in 2002, precum si Premiul 'Conditia umana'. A mai fost distinsa cu premiile Revistei VIP, dar si cu Marele Premiu acordat la Colocviul 'Generatia Europa - Generatia Imaginii' (Franta - Amiens, 1992) pentru filmul de montaj 'Spre alta flacara'.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...