Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Iranul a testat primele sale bare de combustibil nuclear

Iranul a anunţat că a testat pentru prima dată bare de combustibil nuclear produse local şi necesare pentru reactoarele nucleare, scrie Mediafax. Aceste bare care conţin uraniu natural au fost "introduse în centrul ...

Share

Rl online 0 comentarii

01.01.2012 - 17:32

Iranul a anunţat că a testat pentru prima dată bare de combustibil nuclear produse local şi necesare pentru reactoarele nucleare, scrie Mediafax.

Aceste bare care conţin uraniu natural au fost "introduse în centrul reactorului de cercetare nucleară din Teheran pentru a verifica buna lor funcţionare", scrie Organizaţia Iraniană pentru Energie Atomică (OIEA), pe site-ul său.

La 15 decembrie, ministrul iranian de Externe Ali Akbar Salehi a afirmat că ţara sa va introduce pentru prima dată uraniu îmbogăţit la 20 la sută produs local în reactorul său de la Teheran.

Iranul a justificat lansarea producţiei de uraniu îmbogăţit la 20 la sută, în februarie 2010, prin necesitatea de a alimenta reactorul de cercetare nucleară de la Teheran, ale cărui rezerve de combustibil achiziţionate în 1993 de la Argentina ajung la epuizare.

Îmbogăţirea uraniului de către Iran este în centrul unui conflict cu comunitatea internaţională care suspectează Teheranul, în pofida dezminţirilor sale repetate, că încearcă să se doteze cu arma nucleară. Îmbogăţit la 20 la sută, uraniul poate fi folosit numai în scop civil, dar dacă procesul de îmbogăţire trece peste 90 la sută, poate fi utilizat pentru fabricarea armei atomice.

OIEA nu a precizat nivelul de îmbogăţire al uraniului introdus în bare.

Uraniul îmbogăţit la 20 la sută este în mod normal produs sub formă de plăci şi nu de bare, pentru a fi utilizat în calitate de combustibil.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...