Ionuț Mișa: "Venitul net al angajatului va crește, iar angajatorul nu va plăti mai mulți bani la buget"

Ministrul Finanțelor Publice, Ionuț Mișa a declarat că modificările din Codul Fiscal vor duce la creșterea veniturilor nete ale angajaților, în timp ce companiile nu vor plăti mai mulți bani la buget.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 08.11.2017 - 14:45

Ministrul Finanțelor Publice, Ionuț Mișa a declarat că modificările din Codul Fiscal vor duce la creșterea veniturilor nete ale angajaților, în timp ce companiile nu vor plăti mai mulți bani la buget. 

Venitul net al angajatului va crește, iar angajatorul nu va plăti mai mulți bani la buget urmare a scăderii impozitului pe venit de la 16 la 10%, a reducerii contribuțiilor sociale de la 39,25% la 37,25% și a transferului contribuțiilor sociale obligatorii de la angajator la angajat, a declarat ministrul Finanțelor Publice, Ionuț Mișa.

"Ordonanța mult discutată, dezbătută, care conține modificări ale Codului fiscal incluse în programul de guvernare, deci cunoscute demult aceste modificări, aprobate prin Parlament, aduce importante beneficii pentru cetățeni, cât și pentru firmele care activează astăzi în România", a afirmat ministrul Finanțelor în deschiderea ședinței de Guvern, la solicitarea premierului Mihai Tudose.

Ionuț Mișa a punctat ca primă măsură fiscală avută în vedere reducerea impozitului pe venit de la "16% la 10% pentru salariați, pensionari, persoane fizice autorizate, pentru veniturile din drepturile de autor și cabinete individuale, pentru chirii, pentru dobânzi, arende, premii, activități agricole, silvicultură și piscicultură, venituri din alte surse și investiții, cu excepția veniturilor din dividende, unde impozitul rămâne 5%".

"Totodată, se reduc contribuțiile sociale de la 39,25% la 37,25%, deci are loc o reducere a contribuțiilor sociale cu două procente. În corelație cu aceste două măsuri este o a treia măsură, care vizează transferul contribuțiilor și sarcinii fiscale a obligațiilor privind contribuțiile sociale obligatorii datorate de angajator la angajat, în cazul veniturilor din salarii și asimilate salariilor. Vreau să menționez că toate aceste trei măsuri cumulate vor avea ca efect creșterea venitului net al angajatului fără ca angajatorul să plătească mai mulți bani la bugetul de stat", a explicat ministrul de Finanțe.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...