Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ion Moraru, senator PSD, a cumparat Palatul Stirbey

Senatorul PSD Ion Moraru a devenit proprietarul domeniului Stirbey din Buftea, care cuprinde, printre altele, un impunator palat si un parc ce reprezinta doua treimi din domeniul public al orasului. "Romania libera" a anuntat inca din ...

Share

Ondine Ghergut 0 comentarii

07.06.2007 - 00:00
Senatorul PSD Ion Moraru a devenit proprietarul domeniului Stirbey din Buftea, care cuprinde, printre altele, un impunator palat si un parc ce reprezinta doua treimi din domeniul public al orasului. "Romania libera" a anuntat inca din luna ianuarie a acestui an ca senatorul PSD Moraru este interesat de cumpararea domeniului Stirbey din Buftea. Firma "Bucharest Arena", unde senatorul Moraru este actionar, le-a platit ieri 9.000.000 de euro mostenitorilor domeniului Stirbey, reprezentati de baronul Jakob von Kripp, sotul Ilenei Constantinescu, nepoata printesei Maria Stirbey. Firma "Bucharest Arena" a fost inregistrata in septembrie 2006, imediat dupa ce statul roman, prin Ministerul Culturii, care avea drept de preemtiune, a refuzat sa plateasca 8 milioane de euro pe domeniul stirbey de la Buftea, suma ceruta de mostenitorii familiei princiare. Domeniul Stirbey de la Buftea a fost re-trocedat mostenitorilor printr-o decizie a Curtii Europene a Drepturilor Omului. In perioada 2001-2004, mostenitorii familiei stirbey au reprimit mai multe bunuri revendicate, printre care domeniile viticole de la Dragasani si Palatul Stirbey din centrul Capitalei, fost muzeu. In acea perioada Ion Moraru a fost secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului.
Senatorul PSD Ion Moraru a negat faptul ca i-ar fi cunoscut pe mostenitori in perioada 2001-2004, cand era secretar de stat in Guvernul Adrian Nastase. "I-am cunoscut pe mostenitori abia in septembrie anul trecut. Atunci am incheiat un antecontract de cumparare cu ei. Avem de gand sa investim 18 milioane de euro in restaurarea domeniului Stirbey. Vrem sa amenajam spatii pentru organizarea unor evenimente precum conferinte, expozitii sau actiuni corporatiste", a sustinut senatorul PSD Moraru.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...