16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialIohannis: România poate trimite sprijin logistic şi persoane calificate pentru a ajuta...

Iohannis: România poate trimite sprijin logistic şi persoane calificate pentru a ajuta autorităţile italiene

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, în cartea de condoleanţe deschisă la Ambasada Italiei la Bucureşti în memoria victimelor cutremurului, şeful statului exprimând disponibilitatea României de a trimite în Italia sprijin logistic, material şi persoane calificate pentru a ajuta autorităţile.

La ieşirea din sediul ambasadei, preşedintele Iohannis a precizat că a exprimat condoleanţele României şi ale românilor pentru victimele catastrofei.

”Sunt din păcate sute de pierderi de vieţi omeneşti, alte sute de persoane rănite. Din păcate, între acestea se află mulţi, prea mulţi români. Vreau să spun încă o dată condoleanţe familiilor victimelor. Gândul meu se îndreaptă şi spre cei care au fost răniţi şi familiile lor, le doresc însănătoşire grabnică”, a spus Klaus Iohannis, citat de News.ro.

Citeşte şi Guvernul stabileşte ajutoare pentru românii afectaţi de cutremurul din Italia

Preşedintele a menţionat că a cerut de la început Guvernului implicare totală şi va fi adoptată o hotărâre de guvern pentru ajutorarea românilor afectaţi de cutremur.

”Am reiterat disponibilitatea noastră de a veni cu sprijin logistic, material, cu persoane calificate, în măsura în care se doreşte acest lucru”, a mai spus Iohannis despre discuţia de la ambasadă.

Ministerul Afacerilor Externe are în atenţie în prezent un singur caz pe lista persoanelor de cetăţenie română declarate dispărute în urma seismului din Italia. Toate celelalte trei persoane de cetăţenie română care mai figurau duminică seara ca fiind dispărute au fost identificate şi sunt în viaţă. Numărul românilor morţi rămâne la 11. Alţi şase români răniţi în seism sunt internaţi.

Citeşte şi UPDATE. Tragedia din Italia: Un singur român încă DISPĂRUT. 11 au murit, iar trupurile a șapte dintre ei sunt în drum spre ţară

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Europa Conference League în faza semifinalelor: Care sunt favoritele

Aston Villa, Fiorentina, Olympiacos și Brugges sunt echipele rămase în cursa pentru cucerirea trofeului UEFA Europa Conference League în acest sezon. Prima manșă a semifinalelor va avea...

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...
Ultima oră
Pe aceeași temă