Iohannis: Ideea unui stat paralel este o glumă proastă, sunt persoane care se victimizează

Președintele Klaus Iohannis consideră că ideea existenței în România a unui "stat paralel" nu este decât o glumă proastă.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 22.11.2017 - 20:58

Președintele Klaus Iohannis consideră că ideea existenței în România a unui "stat paralel" nu este decât o glumă proastă, informează, miercuri, Agerpres.

Șeful statului a declarat, la Ploiești, că există câteva persoane care inventează astfel de concepte întrucât doresc să acapareze toată puterea.

Este o glumă destul de proastă asta cu statul paralel și sper să înțeleagă și românii că de fapt nu există niciun stat paralel, dar există câteva persoane care vor să acapareze toată puterea și care pentru a face acest lucru se victimizează și inventează astfel de concepte. În România nu a existat și nu există un stat paralel. Este un concept care vine din țări cu sisteme relativ nedemocratice și nu are rost să facem paralele", a spus Iohannis după ce a participat la dezbaterea "Orașele României la 100 de ani de la Marea Unire. Un viitor smart pentru Ploiești", organizată la Universitatea Petrol — Gaze.

Iohannis a reiterat că persoanele cu probleme penale nu trebuie să se afle în conducerea statului.

"Știți foarte bine cum o văd și cum am expus-o public încă din toamna anului trecut, când am spus foarte clar că este greșit ca în conducerea statului să ajungă oameni cu probleme penale, fiindcă acesta este rezultatul: ei ajung acolo și vor să-și apere pielea proprie, și nu pielea românului și atunci apar astfel de situații de tip circ, când oameni în toată firea vin și statuează prostii de tipul statului paralel, se victimizează și așa mai departe, când de fapt scopul lor este doar de a-și proteja propria persoană", a afirmat Iohannis.

El a explicat că există diferențe majore de abordare între putere și opoziție, dar că acest lucru nu înseamnă stat paralel.

"Există însă, într-adevăr, diferiți centri care promovează concepte politice diferite și dacă stăm să judecăm bine, atunci avem forțe politice care sunt la putere și forțe politice care sunt în opoziție. Este clar că există diferențe majore de abordare între aceștia, dar asta nu înseamnă că avem de-a face cu un stat paralel. Avem abordări politice diferite și atâta vreme cât avem o democrație vie în România, acest lucru mie mi se pare ok", a completat șeful statului.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...