Iohannis: Comunitatea săsească va serba împreună cu românii Centenarul României

Președintele Klaus Iohannis a declarat că sașii vor serba împreună cu românii Centenarul Marii Uniri, arătând că „trebuie să ne concentrăm pe mesajele pozitive”.

Share

Andrei Mărgăritescu 0 comentarii

Actualizat: 13.08.2017 - 13:20

Președintele Klaus Iohannis a declarat că sașii vor serba împreună cu românii Centenarul Marii Uniri, arătând că „trebuie să ne concentrăm pe mesajele pozitive”.

„Cred că trebuie să ne concentrăm pe mesajele pozitive. (...) Comunitatea săsească va serba împreună cu românii Centenarul României și eu cred că până la urmă toți ceilalți se vor convinge că acesta este mesajul. Centenarul este un lucru extrem de important. (…) România în acești 100 de ani a dovedit că dintr-o țară mică, la marginea imperiilor, se poate crea o țară care între timp este o țară puternică în regiune, o țară stabilă, (...) și mai mult este o țară care contribuie la dezvoltarea și stabilitatea întregii regiuni”, a spus Iohannis duminică, în localitatea Criț, potrivit Agerpres.

Președintele Klaus Iohannis participă duminică, în localitatea Criț, la manifestări organizate în cadrul celei de-a V-a ediții a Săptămânii Haferland, un festival cultural dedicat promovării zonei săsești din Transilvania.

Săptămâna Haferland, care a început miercuri, reunește concerte în biserici fortificate, piese de teatru, proiecții de film în aer liber, demonstrații de tradiții populare, brunch-uri cu preparate săsești, precum și un bal săsesc.

Șeful statului a participat și în urmă cu o săptămână, în Piața Mare din Sibiu, la Întâlnirea sașilor transilvăneni, cea mai mare manifestare de acest fel organizată după 1990.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...