18.4 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. Ploaia torenţială a inundat Capitala în doar jumătate de oră. Străzi...

FOTO. Ploaia torenţială a inundat Capitala în doar jumătate de oră. Străzi blocate, case inundate şi trenuri întârziate. A fost convocat Comandamentul pentru situaţii de urgenţă

UPDATE 19.05: Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, la începutul şedinţei Comandamentului pentru situaţii de urgenţă, că o ploaie de intensitatea celei care a căzut miercuri în Capitală se înregistrează o dată la 20 de ani. 

"Specialiştii noştri au precizat că (…) a fost o ploaie care se întâmplă o dată la 20 de ani. Am avut precipitaţii de 40,5 litri pe metru pătrat în 45 de minute. Această intensitate de ploaie se repetă o dată la 20 de ani. De aceea am avut de-a face cu acumulări foarte importante de apă în mai multe zone ale Capitalei", a spus ea. 

Firea a anunţat că în cadrul Comandamentului pentru situaţii de urgenţă vor fi evaluate pagubele şi se vor stabili măsuri de remediere în regim de urgenţă. "Potrivit raportului pe care l-am primit, (…) situaţia este pe cale de a se remedia, în mare parte, în Capitală, dar mai sunt utilaje care lucrează, atât pentru fluidizarea traficului, cât şi pentru desfundarea unor subsoluri blocate din cauza precipitaţiilor abundente", a precizat edilul. 

UPDATE 18.33: Circulaţia metroului între staţiile Piaţa Victoriei 2 şi Gara de Nord 1 a fost reluată în jurul orei 18,00, după două ore în care a fost întreruptă din cauza ploilor torenţiale care au căzut în Bucureşti şi au produs multiple infiltraţii în tunelul de metrou, a anunţat Metrorex. 

UPDATE 18.05: Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov, din cauza ploii torenţiale o cameră de la subsolul Spitalului CF2 a fost inundată, mai multe echipe fiind trimise pentru evacuarea apei.

===

Ploaia torenţială căzută miercuri în Bucureşti, în urma unei ruperi de nori, a umplut de apă străzile capitalei. Echipajele speciale ISU intervin simultan în 60 de locuri din Capitală pentru a extrage apa din locuinţe. Se folosesc 80 de motopompe, 50 de transportabile şi 30 de remorcabile.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a convocat pentru miercuri, la ora 18,00, Comandamentul pentru situaţii de urgenţă pentru evaluarea situaţiei existente în Bucureşti şi pentru a dispune măsuri urgente în zonele afectate de fenomenele meteo extreme. 
La şedinţă au fost convocate conducerile operatorilor de salubritate, Apa Nova, Poliţia Locală, ALPAB, Administraţia Străzilor, Luxten, Direcţia de mediu din PMB şi ASSMB, anunţă Serviciul pentru Relaţia cu Mass-Media al PMB. 

———————————

Circulaţia garniturilor de metrou pe Magistrala 1 (Dristor – Pantelimon) este întreruptă între Piaţa Victoriei şi Gara de Nord în ambele sensuri, potrivit unui anunţ difuzat în staţiile de metrou. Metrorex explică într-un comunicat transmis AGERPRES că ploile torenţiale care au căzut în Bucureşti în ultima oră au produs multiple infiltraţii în tunelul de metrou ceea ce a necesitat întreruperea circulaţiei între staţiile Piaţa Victoriei 2 şi Gara de Nord 1. 

Între străzile afectate, în care apa a pătruns în subsolurile clădirilor, sunt:

  • Str Neajlovului
  • Str Grigore Romniceanu
  • Str. Titulescu nr. 80
  • Scoala nr.3
  • Pe Calea Giulesti există o mare acumulare de apă în zona Giulesti Sârbi
  • Str. Ioachim Gheorghe nr. 30
  • Str. Năvodari nr.30-32
  • Str. Manuel Porumbacu
  • Str. Gioaciu
  • Str. Frumoasa
  • Str. Stănileşti

Pe strada Roma a căzut un copac iar traficul este deviat. Semafoarele nu functionează în zona Gării de Nord, la intersecţia Ştefan cel Mare cu Calea Floreasca şi în Piaţa Victoriei.

Mari probleme sunt şi în Gara de Nord, unde din cauza apei, trenurile nu pot pleca sau sosi la timp. Potrivit panoului de informare de pe peronul Gării de Nord, întârzierile sunt de la 5 la 50 de minute.

Alimentarea cu energie electrică în zona Şoselei Nordului a fost întreruptă miercuri după-amiază, în jurul orei 15,00, din cauza unui incident pe linia de medie tensiune, potrivit reprezentanţilor Enel. 

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis miercuri după-amiază o atenţionare nowcasting Cod galben de averse pentru municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Prahova, valabilă până la ora 16,00. 

Ştire în curs de actualizare

 

Cele mai citite

Compania de RCA a statului promisă de un an nu este nici acum înființată

După falimentul Euroins din martie 2023, ASF promitea măsuri mai dure pentru jucătorii din piață și înființarea unei companii românești de stat care să...

Crește contrabanda cu țigări la granița de sud a României

Doar pe parcursul primelor trei luni din anul 2024, la granița de sud a României au fost capturate 12 milioane de țigarete de contrabandă....

Gabriel Resources şi Roşia Montană Gold Corporation, acțiuni în instanțe prin care contestă sechestrul pus de autorităţile române

Acţionarul majoritar al companiei Roşia Montană Gold Corporation SA, Gabriel Resources, a dat în judecată Oficiul Registrului Comerţului de pe Lângă Tribunalul Alba, Agenţia...
Ultima oră
Pe aceeași temă