Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Inundaţii: 1.300 locuinţe din Suceava au rămas fără energie electrică

Prefectul judeţului Suceava, Constantin Harasim, a declarat presei, luni, că se acţionează în toate localităţile afectate de furtunile şi ploile puternice din ultimele ore, pentru limitarea efectelor inundaţiilor, un punct sensibil fiind cel de la iazul de decantare de la Tărnicioara, informează Agerpres.

Share

Mara Ivanov 0 comentarii

Actualizat: 20.06.2016 - 15:49

Prefectul judeţului Suceava, Constantin Harasim, a declarat presei, luni, că se acţionează în toate localităţile afectate de furtunile şi ploile puternice din ultimele ore, pentru limitarea efectelor inundaţiilor, un punct sensibil fiind cel de la iazul de decantare de la Tărnicioara, informează Agerpres

Potrivit prefectului, iazul de decantare de la Tărnicioara ar putea produce pagube mari în situaţia în care s-ar acumula apă în exces. Aici s-au curăţat gurile de evacuare a apei şi se monitorizează situaţia în permanenţă. 

Harasim a spus că luni la prânz erau nealimentate cu energie electrică 1.300 de locuinţe, fiind afectate linii de joasă tensiune din cauza căderilor de arbori sau de crengi, iar echipele E.ON lucrează pentru reluarea alimentării. 

Totodată, prefectul a spus că luni s-a intervenit circa trei ore pentru deblocarea de pietre căzute de pe versant pe DN 17, în comuna Iacobeni, drumul în prezent fiind practicabil. 

O altă problemă s-a înregistrat pe DN 17A, în zona localităţii Vatra Moldoviţei, în dreptul lucrărilor la un pod şi unde devierea de la traseu a fost colmatată şi a fost necesar să se acţioneze pentru deblocarea acesteia. 

Totodată, prefectul a spus că, în prezent, se acţionează şi în cartierul humorean Voroneţ, pentru ca maşinile rămase pe o parte a pârâului Voroneţ, după ce podul s-a rupt, să poată fi scoase, cel mai probabil prin vad. 

Prefectul a făcut un apel la primarii din localităţile afectate să întocmească şi să trimită rapoartele operative cu pagubele produse în localităţi, astfel încât, ulterior, comisiile să se deplaseze pentru evaluarea acestora. 

Harasim a cerut primarilor să intervină pentru ajutorarea populaţiei şi să dispună măsuri pentru readucerea în stare de funcţionare a infrastructurii afectate. 

În localităţile afectate intervin comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, reprezentanţi ISU Suceava, ai SGA Suceava şi că sunt pregătiţi să intervină jandarmii şi silvicultorii dacă va fi nevoie. 

Citește totul despre:

Comentarii