9.9 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialInstantaneu cu un sfatuitor de taina

Instantaneu cu un sfatuitor de taina

Intr-o perioada in care anticipatele erau aproape sigure, iar demisia sa era iminenta, premierul Calin Popescu Tariceanu si-a luat liber si si-a petrecut week-end-ul din 9-10 iulie la mare. Potrivit celor scrise in presa la vremea respectiva, seful Executivului a plecat impreuna cu familia la Mamaia inca din seara zilei de vineri, 8 iulie, si s-a cazat in nordul statiunii, unde are o casa. A condus singur masina spre litoral. In seara respectiva s-a intalnit cu ministrul pentru relatia cu Parlamentul, Bogdan Olteanu, precum si cu presedintele PNL Constanta, deputatul George Dragomir. Sambata a fost zarit reparand masina de plaja a fiului sau, iar duminica s-a intors in Capitala. Abia ieri s-a aflat ca tot sambata premierul se pare ca si-a gasit timp sa se intalneasca si cu bunul sau prieten, omul de afaceri Peter Imre, seful reprezentantei Philip Morris in Romania.
Dupa ce presedintele Traian Basescu l-a acuzat pe Tariceanu ca a luat decizia de a nu mai demisiona dupa ce a avut o intalnire “cu un important om de afaceri, cu un foarte important ziarist care are si el afaceri legate de omul de afaceri si cu un foarte important reprezentant al unui trust de tigari”, Tariceanu a recunoscut ca s-a intalnit la Snagov, pe 17 iulie, cu Dinu Patriciu, Rosca Stanescu si Peter Imre.
Despre Imre, Tariceanu zice ca este un prieten vechi de peste 12 ani cu care joaca table pe plaja.
“R.L.” a reusit sa afle ca Tariceanu si Imre au petrecut singuri, pe 9 iulie, aproximativ trei ore, timp in care au luat cina si s-au plimbat pe malul marii. Cei doi au poposit in jurul orei 20 intr-un restaurant cu “pretentii” din zona localitatii 23 August. N-au stat prea mult la masa, preferand o plimbare pe plaja.
Martori oculari ne-au declarat ca tonul discutiilor a fost unul foarte serios. Se stie ca pe 8 iulie, cu cateva ore inainte ca Tariceanu sa plece la mare, ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, a anuntat public ca in data de 14 iulie premierul isi va anunta demisia, pentru a putea fi declansate anticipatele. Tot in acea perioada numele lui Theodor Stolojan era vehiculat ca urmas al lui Tariceanu la sefia Executivului, el fiind dorit in postul de premier in cazul in care Alianta ar fi castigat alegerile.
Tariceanu si-a amanat apoi demisia pana pe 18 iulie, invocand inundatiile din tara, iar apoi vizita pe care trebuia sa o faca la Bruxelles. In cele din urma a renuntat de tot la demisie, ingropand si anticipatele, pe motiv ca reconstructia tarii si integrarea ii cer sa ramana “la post”. Dupa cum se vede in fotografie, premierul se sfatuieste cu Imre.


A facut coada la pupici pentru Nastase

Editia “Romaniei libere” din 14 decembrie 2004, reportajul “PSD – ziua cea mai lunga, noaptea cea mai neagra”:

“Ora 19.30. Au inceput sa soseasca grupuri-grupuri de sustinatori, simpatizanti, fripturistii casei. Deschizatori de drumuri – Cornel Fugaru si Mirela Fugaru, Peter Imre si iubita. Au venit din timp sa prinda loc in fata la pupat. Se vede treaba ca nu aflasera de zvonurile inspaimantatoare, pentru ca afisau figuri linistite si zambitoare”.

Este vorba despre reportajul din noaptea alegerilor, la PSD, la sediul central din Kiseleff, unde omul de afaceri Peter Imre, cunoscut in guvernarea pesedista ca un personaj omniprezent in anturajul lui Adrian Nastase, venise alaturi de iubita sa de atunci, Diana Lascarescu, prezentatoare de stiri la televiziunea publica, sa-si prezinte omagiile, convins fiind ca Adrian Nastase va castiga alegerile si, evident, este bine sa te afli langa invingator in clipa triumfului.

Cele mai citite

Robe, toci și eșarfe – accesoriile perfecte pentru a-ți completa ținuta de absolvire

Fie că ești în clasa a XII-a sau în ultimul an de facultate, absolvirea este un moment special. Este un moment unic care marchează...

Robe, toci și eșarfe – accesoriile perfecte pentru a-ți completa ținuta de absolvire

Fie că ești în clasa a XII-a sau în ultimul an de facultate, absolvirea este un moment special. Este un moment unic care marchează...

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă