Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Inspectoratul Şcolar Prahova a declanşat o anchetă la liceul unde a avut loc o explozie

Inspectorul şcolar general din Prahova, Gheorghe Borovină, a declarat, marţi, că la liceul unde a avut loc o explozie în cursul dimineţii nu au fost respectate normele de siguranţă şi că Inspectoratul a declanşat o anchetă ...

Share

Dana Ilie 0 comentarii

11.01.2011 - 10:53

Inspectorul şcolar general din Prahova, Gheorghe Borovină, a declarat, marţi, că la liceul unde a avut loc o explozie în cursul dimineţii nu au fost respectate normele de siguranţă şi că Inspectoratul a declanşat o anchetă în acest caz, potrivit NewsIn.

Borovină a explicat, într-o declaraţie la Realitatea Tv, că elevul care a încercat să aprindă o sobă al cărei arzător de gaze s-a stins ar fi trebuit să anunţe acest lucru, nu să acţioneze el singur. "Nu a fost o joacă, dar e un incident regretabil. În pauza dintre prima şi a doua oră, dorind să reprindă focul, s-a produs explozia. În urma incidentului, cinci dintre copii au răni uşoare. Au fost duşi imediat la spital pentru consult. Gazele au fost oprite, se verifică cu atenţie sobele, se fac ore cu excepţia a trei clase. Cu câteva minute înainte de explozie trecuse profesorul de serviciu pe acolo.(...) Nu au fost respectatet normele. Respectiv elevul nu trebuia să încerce să aprindă soba cu o brichetă", a declarat Borovină.

Acesta a adăugat că Inspectoratul Şcolar Prahova a declanşat o anchetă în acest caz.

Cinci elevi de clasa a IX-a de la liceul cu profil auto din Ploieşti au fost răniţi marţi dimineaţa, după ce soba din clasă a explodat în momentul în care un copil a încercat să o aprindă cu o brichetă. Toţi cinci au fost transportaţi la spital, însă nu prezintă decât răni uşoare. "Era soba aprinsă şi voiau să dea focul mai tare. Când au deschis
uşa, s-a făcut curent, iar focul s-a stins. S-au acumul gaze şi când au vrut să-l reaprindă s-a produs explozia. Nu e niciunul grav rănit. Unul singur care a fost mai aproape, i-am făcut radiografie. Sunt conştienţi, merg. E mai mult sperietura şi atât", a declarat la Realitatea Tv medicul Niculina Cremenescu, şef primiri urgenţe la Spitalul Judeţean Prahova.

Explozia, care nu a fost urmată de un incendiu, s-a petrecut marţi în jurul orei 9.00, când cei aproximativ 19 elevi aflaţi în clasă îl aşteptau să vină la oră pe profesorul de religie. Autorităţile spun că structura clădirii nu a fost afectată şi nu există niciun pericol.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu a discutat cu inspectorul şcolar general din judeţul Prahova, Gheorghe Borovină şi cu şeful Centrului Operaţional ISU, colonelul Onofrei, despre explozia de la Ploişeti, urmând să se verifice dacă au fost respectate normele de prevenire a incendiilor.

Ministerul Educaţiei a informat, marţi, că in ceea ce priveşte procedurile de evacuare în deplină siguranţă a elevilor în urma incendiului, acestea au fost respectate cu stricteţe la Grupul Şcolar Transporturi Ploieşti.

În acest caz urmează însă să se verifice dacă au fost respectate normele de prevenire a incendiilor.

Funeriu a fost informat de inspectorul şcolar general din judeţul Prahova, Gheorghe Borovină că cei cinci elevi au fost răniţi uşor şi sunt în afara oricărui pericol.

 

 

Citește totul despre:

Comentarii