Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Inspecţia Muncii despre diplomele lui Funeriu: „Nu avem competenţe în acest caz"

Sesizarea ministrului Educaţiei  cu privire la angajarea fostului ministru Daniel Funeriu în funcţia de consilier prezidenţial va rămâne fără rezultat. Inspecţia Muncii nu are atribuţii în cazul ...

Share

Andreea Pocotila 0 comentarii

25.06.2012 - 20:23
Sesizarea ministrului Educaţiei  cu privire la angajarea fostului ministru Daniel Funeriu în funcţia de consilier prezidenţial va rămâne fără rezultat. Inspecţia Muncii nu are atribuţii în cazul consilierilor prezidenţiali.

 

Consilierul prezi­den­­ţial Daniel Funeriu nu şi-a echivalat stu­diile din străinătate, a acuzat actualul ministru al Educaţiei, Liviu Pop, care a sesizat ieri Inspecţia Muncii şi a cerut de­ma­rarea unei anchete. Aceasta nu va avea însă niciodată loc, a declarat pentru „România liberă" inspectorul general de stat de la Inspecţia Muncii, Dantes Nicolae Bratu.

 

„Nu avem com­pe­tenţe în acest caz. Consilie­rii prezidenţiali sunt numiţi prin decret, unde noi nu avem competenţe", a explicat oficialul, care a confirmat primirea sesizării de la ministrul Educaţiei. Bratu a făcut referire la Legea nr. 47/1994 privind organizarea şi funcţionarea Preşedinţiei României, unde, la articolul 4, se precizează că «numirea sau eliberarea din funcţie a consilierilor prezidenţiali se face de către preşedintele României.»"

Aceeaşi lege stipulează că personalul poate fi încadrat şi „numai pe baza încrederii acordate de preşedintele României şi cu condiţia semnării unui angajament de loialitate". Cu alte cuvinte, nu contează studiile celor pe care preşedintele şi-i alege drept consilieri.

„Domnul Funeriu nu a cerut echivalarea diplomelor"

Oficialii Centrului de Recunoaş­tere şi Echivalare a Diplomelor au declarat pentru RL că, într‑ade­văr, Daniel Funeriu, fost ministru al Educaţiei şi actual consilier prezidenţial, nu are diplomele echivalate.

„Domnul Funeriu nu a înaintat nici o cerere pentru echivalarea vreunei diplome. Mă refer şi la universitar, şi la preuniversitar. Cunoaştem persoana şi am fi ştiut dacă s-ar fi întâmplat acest lucru. Din câte ştiu, şi eu lucrez la centru din 2004, dânsul nu a avut vreo cerere până acum", ne‑a declarat Adrian Iordache, consilier în CRED.

Administraţia Prezidenţială: „Nu comentăm"

Fostul ministru Daniel Funeriu nu a putut fi ieri contactat pentru a oferi un punct de vedere cu privire la acuzaţiile care i se aduc. Nici oficialii Administraţiei Pre­zidenţiale nu au dat curs solicitării RL. Singurul răspuns transmis „României libere" de Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezi­­denţiale a fost: „Nu comentăm. Mulţumesc".

Cum se echivalează diplomele

Echivalarea studiilor din afara ţării se obţine de la Centrul de Recunoaştere şi Echivalare a Diplomelor în 30 de zile (în cazul studiilor preuniversitare) sau în 45 de zile (dacă este vorba de studii universitare), după depunerea unei cereri însoţite de documente justificatoare.

Cei care doresc să-şi echivaleze studiile preuniversitare absolvite în străinătate trebuie să trimită o cerere în acest sens Centrului Naţional de Recunoaştere şi Echivalare a Diplomelor (CNRED), însoţită de documente despre situaţia anterioară plecării în străinătate şi despre situaţia şcolară din străinătate.

În termen de 30 de zile de la data depunerii dosarului, inspectorii CNRED trebuie să dea un răspuns cererii.

Pentru echivalarea studiilor superioare, dosarul trebuie să includă o cerere în acest sens, adresată ministrului Educaţiei, însoţită, printre altele, de actul de studiu, tradus şi legalizat, şi de foaia matricolă, şi ea în copie legalizată. Evaluarea durează cel mult 45 de zile lucrătoare de la data depunerii.

Unde a studiat Funeriu

Daniel Funeriu a obţinut bacalaureatul în anul 1989, la Lycée International des Pontonniers, din Strasbourg, Franţa, după parcurgerea a 11 clase la Liceul de Filologie-Istorie din Timişoara, secţia de chimie-biologie, şi a clasei a XII-a la Lycée International des Pontonniers, potrivit Ministerului Educaţiei.

În anul 1995, a obţinut, ca şef de promoţie, masterul în chimie organică şi supramoleculară la Universitatea „Louis Pasteur" din Strasbourg, iar în 1999 a devenit doctor în chimie al aceleiaşi universităţi, cu distincţia Magna cum Laude.   Text Box:  

Citește totul despre:

Comentarii