23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialINFOTRAFIC: Alunecări de teren pe Valea Oltului şi circulaţie în condiţii de...

INFOTRAFIC: Alunecări de teren pe Valea Oltului şi circulaţie în condiţii de ceaţă pe DN2 şi DN2E

În judeţul Suceava, pe DN2 Fălticeni – Siret şi pe DN2E, în zona Gura Humorului, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă, vizibilitatea fiind sub 100, pe alocuri sub 50 de metri, anunţă Centrul Infotrafic al Poliţiei Române. Şoferii sunt rugaţi să ruleze cu viteză adaptată şi să folosească luminile de întâlnire, iar dacă ceaţa este densă şi luminile specifice.

Pe DN7, pe Valea Oltului, între localităţile vâlcene Robeşti şi Balota, pe porţiunea cuprinsă între kilometrii 224+518 – 224+538, circulaţia se desfăşoară pe o bandă, alternativ, în ambele sensuri, din cauza unor alunecări de teren care au afectat carosabilul pe sensul de deplasare Râmnicu Vâlcea – Sibiu pe o lăţime de aproximativ un metru.

În judeţul Suceava, pe DN2E Marginea – Clit, la kilometrul 63+392 de metri se circulă pe o bandă, alternativ, cu restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, din cauza surpării unui podeţ.

Rute ocolotoare pentru traficul greu:

-pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 10 tone: DN17 Păltinoasa – Suceava, DN2 Suceava – intersecţie cu DN2H, DN2H Milişăuţi – Rădăuţi, DN17A Rădăuţi – Marginea:

-pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată între 7,5 tone şi 10 tone: DN2K Solca – Milişăuţi, DN2H Milişăuţi – Rădăuţi, DN17A Rădăuţi – Marginea.

Pe DN1 Bucureşti – Braşov, restricţia de circulaţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, altele dec ât cele destinate exclusiv transportului de persoane, se aplică, pe toată perioada anului, de luni până joi în intervalul orar 6:00 – 22:00, iar de vineri până duminică pe tot parcursul acestor zile (în intervalul orar 0:00 – 24:00).

Principalele rute ocolitoare pentru această categorie de autovehicule sunt:

DN1A: Bucureşti – Ploieşti – Braşov ;autostrada A3 : Bucureşti – Ploieşti; DN1A: Ploieşti – Braşov.

De asemenea, în judeţul Constanţa, pe DN39 , pe podul de la Agigea aflat în lucru (km 8+988), în perioada 23 ianuarie – 14 iunie 2014 se întrerupe traficul rutier pentru toate categoriile de vehicule, timp de patru ore, în zilele de joi, sâmbătă şi marţi, în intervalul orar 09:00 – 13:00, şi în fiecare noapte de luni spre marţi, între orele 23:00 şi 03:00. Se menţine restricţia de viteză de 50 km/h şi cea impusă autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 5 tone. Rută ocolitoare: A2-nod rutier Medgidia, DJ381 nod rutier Medgidia – Ciocârlia de Sus, DN3 Cioc ârlia de Sus – Cobadin, DJ391 Cobadin – Mereni – Topraisar, DN38 Topraisar – Agigea, DN39 Agigea – Mangalia.

Nu sunt semnalate probleme deosebite referitoare la circulaţia pe infrastructura feroviară şi nici aeroporturi sau porturi maritime ori fluviale închise (cu excepţia aeroportului Suceava, a cărui pistă este închisă pentru modernizare) .

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă