În loc să anunțe o sentință, Curtea de Apel repune pe rol dosarul în care fostul primar Neculai Onțanu este acuzat de luare de mită

Magistrații de la Curtea de Apel București au decis, joi, să repună pe rolul instanței dosarul în care fostul primar al sectorului 2, Neculai Onțanu, este acuzat de luare de mită.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 29.06.2017 - 11:21

Magistrații de la Curtea de Apel București au decis, joi, să repună pe rolul instanței dosarul în care fostul primar al sectorului 2, Neculai Onțanu, este acuzat de luare de mită, informează Agerpres.

CAB ar fi trebuit să anunțe joi sentința în acest dosar, însă judecătorii au hotărât să repună cauza pe rol, în vederea punerii în discuție a încadrării juridice referitoare la infracțiunea de luare de mită.

În consecință, instanța a stabilit termen al procesului pentru vineri, 30 iunie.

Neculai Onțanu a fost trimis în judecată în iunie 2016 de DNA sub acuzația că, în perioada 2006 — 2007, a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la un beneficiar al unor drepturi litigioase (Cristi Borcea, denunțător în cauză), pentru ca în schimb să faciliteze procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza sectorului 2.

În dosar au mai fost deferiți justiției Toma Șutru, la data faptelor secretar al Consiliului local al Sectorului 2, Loredana Radu și Aurel Radu.

Neculai Onțanu este acuzat că a pretins și primit, în mod indirect, o suprafață de 1.500 mp cu o valoare de piață estimată la 1.441.495 euro (pe strada Barbu Văcărescu din sectorul 2 — o zonă rezidențială) și care a fost transferată de Cristian Borcea, în mod gratuit, prin intermediul unor contracte de vânzare-cumpărare fictive, către două persoane interpuse, indicate de fostul primar. Cele două persoane sunt Loredana Radu și Aurel Radu.

Terenul primit de avocata Loredana Radu ca mită pentru Neculai Onțanu ar fi fost revândut apoi fostului vicepremier Gabriel Oprea. După vânzarea terenului către Gabriel Oprea, Loredana Radu a obținut de la Primăria Sectorului 2 o autorizație de construcție pentru un imobil cu 10 etaje, care ulterior a și fost ridicat.

Citește totul despre:

Comentarii