Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Iliescu spune că nu-l cunoaşte pe Voicu, ”un palavragiu”

Iliescu a fost întrebat cum comentează transcrierile din dosar date publicităţii în cazul senatorului PSD, Cătălin Voicu. "Folosiţi un cuvânt impropriu, astea nu sunt stenograme. Stenograma este un text scris, care se ...

Share

Rl online 0 comentarii

22.03.2010 - 15:11

Iliescu a fost întrebat cum comentează transcrierile din dosar date publicităţii în cazul senatorului PSD, Cătălin Voicu. "Folosiţi un cuvânt impropriu, astea nu sunt stenograme. Stenograma este un text scris, care se redactează de o stenografă, care înregistrează o convorbire oficială, între doi oameni... Astea nu sunt stenograme, sunt nişte interceptări, nişte înregistrări, cum făcea Securitatea pe vremuri, când băga microfoane la masă la restaurant. Asta este prima porcărie pe care nimeni nu o semnalează şi datoria voastră (a presei, n.r.) asta ar fi în primul rând (să întrebaţi, n.r.) de ce se mai practică această porcărie securistică şi în zilele noastre. Cine o face, cine o comandă şi cine o foloseşte?", a declarat Iliescu, la finalul şedinţei PSD.

Liderul de onoare al social-democraţilor a menţionat că miza principală nu ar fi atât Cătălin Voicu, cât întreţinerea scandalului mediatic în jurul partidului. "În al doilea rând - eu nu ştiu cum o să se finalizeze treaba că nu ştiu ce valoare juridică au aceste chestiuni care apar - dar totul e scandalul public, scandalul mediatizat care nu este atât pe el, dar să lanseze tot felul de diversiuni pe această temă. Cum a apărut şi chestiunea că l-au făcut consilier prezidenţial", a declarat fostul preşedinte.

El a explicat că Voicu nu a fost angajat la Cotroceni ca şi consilier cât el a fost preşedinte. "Erau şase consilieri prezidenţiali, cu grad de ministru, erau vreo 10-12 consilieri de stat. El (Voicu, n.r.) nu era în această categorie, nici nu era salariat al Administraţiei Prezidenţiale, ci pe lângă secretariatul CSAT funcţiona un grup de oameni detaşaţi de la instituţii respective, de la Armată, de la Interne, de la SRI, SIE, STS şi SPP, asta a fost calitatea lui. De aceea eu nici nu l-am cunoscut înainte de 2004, nu l-am văzut la faţă pe acest om", a mai spus Iliescu despre Voicu.

"Dacă e adevărat ce spune el acolo (în transcrierile date publicităţii, n.r.) e şi el un palavragiu...Nu am vorbit o dată cu el", a mai spus preşedintele de onoare al PSD.

Iliescu a mai fost întrebat dacă apreciază drept reale "stenogramele". " Nu ştiu, el poate să spună ce e real şi ce nu e real. Omul văd că şi contestă, văd că spune că sunt deformate şi e posibil. Ceea ce este înregistrat de o manieră absconsă nu poţi să ştii ce e adevărat ce nu e adevărat, ce e trunchiat, modificat", a mai spus Iliescu.

La menţiunea unui jurnalist, care a precizat că Voicu nu poate fi arestat fără avizul Parlamentului, Iliescu a întrebat retoric: " Dar de ce trebuie arestat?". "Există prezumţia de nevinovăţie. Justiţia trebuie lăsată să-şi facă datoria, să cerceteze până la capăt", a mai explicat liderul de onoare al PSD, precizând că pentru trimiterea lui în instanţă nu este necesar avizul Parlamentului.

Întrebat de ce crede că s-a cerut totuşi arestarea lui Voicu în aceste condiţii, Iliescu a replicat: "Nu vedeţi că suntem inundaţi de tot felul de asemenea diversiuni pentru a crea teme care să sustragă atenţia?". "Deci presa este ocupată acuma de această chestiune, a înregistrărilor sau stenogramelor. (...) E selectivă treaba asta, nu la toate cazurile se procedează la fel, nu aţi văzut alte chestiuni aflate în cercetare să fie vehiculate asemenea chestiuni", a declarat Iliescu. El a mai afirmat că nu ştie cine stă în spatele acestui scandal şi că nici nu-l interesează, dar "indiferent cine e, procedează de o manieră incorectă, nedemocratică şi cu diversiuni".

Citește totul despre:

Comentarii

loading...