Igaş ordonă verificarea concediilor medicale din MAI

Jandarmii şi pompierii din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor s-au îmbolnăvit subit în ultima lună . Ministrul Traian Igaş a spus că" la nivel naţional, joi, au încetat raporturile de serviciu a 1.015 ...

Share

Petrica Rachita 0 comentarii

15.09.2011 - 20:10

Jandarmii şi pompierii din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor s-au îmbolnăvit subit în ultima lună . Ministrul Traian Igaş a spus că" la nivel naţional, joi, au încetat raporturile de serviciu a 1.015 angajaţi din cadrul IGJR şi a 1.127 de angajaţi din cadrul IGSU. La această dată, se află în concediu medical 291 de jandarmi şi 126 de pompieri.Situaţia concediilor medicale trebuie verificată de Corpul de control şi de structurile abilitate ale MAI.

Potrivit lui Igaş începând cu luna aprilie au fost concediaţi cinci mii de angajaţi din structurile MAI, în cadrul procesului de restructurare a ministerului, iar alţi cinci mii vor pleca din sistem în perioada septembrie-octombrie. Traian Igaş spunea că, până la finele anului, MAI va avea cu zece mii de angajaţi mai puţin, urmând ca pentru moment concedierile să fie oprite.

"Deja au părăsit sistemul circa cinci mii de oameni, de la 1 aprilie, şi urmează ca de săptămâna viitoare să plece cei puşi la dispoziţie de la Jandarmerie şi ISU, urmând ca cei de la Poliţia Română şi Poliţia de Frontieră să părăsească sistemul în prima jumătate a lunii octombrie", spunea ministrul. „Putem spune că vom avea cu 10.000 de oameni mai puţin în MAI. Aici ne vom opri în primă fază".

Motivul invocat de ministrul Igaş în ceea ce priveşte disponibilizarea masivă din sistem este legat de angajările din guvernarea liberală: „În perioada 2007-2008 au fost încadraţi în structurile MAI, din sursă externă, aproximativ 20.000 de oameni. A fost o măsură nefirească, o decizie politică nejustificată, în condiţiile în care situaţia operativă nu a suferit modificări majore. Acum suntem nevoiţi să redimensionăm structurile de ordine şi siguranţă publică şi să le facem cât mai eficiente".

Citește totul despre:

Comentarii