Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Igaş: Comasarea alegerilor locale şi legislative, apreciată de primari de toate culorile politice

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a spus, vineri, la Mangalia, că ideea comasării alegerilor locale cu cele legislative este apreciată de primari "de toate culorile politice", întrucât ...

Share

maria cocuți 0 comentarii

26.08.2011 - 15:49

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a spus, vineri, la Mangalia, că ideea comasării alegerilor locale cu cele legislative este apreciată de primari "de toate culorile politice", întrucât banii economisiţi ar putea fi redirecţionaţi spre investiţii, informează Mediafax.

Traian Igaş a participat, vineri, la lucrările Adunării Generale a Asociaţiei Comunelor din România, în Mangalia, alături de peste 50 de primari.

În cadrul discuţiilor a fost abordat şi subiectul legat de posibilitatea comasării, în anul electoral 2012, a alegerilor locale cu cele parlamentare.

"Primarii, de toate culorile politice, au apreciat că ar fi bine ca alegerile să fie comasate, iar banii economisiţi în acest fel să fie redirecţionaţi spre investiţii sau spre alte sectoare importante pentru cetăţeni. Să nu uităm că organizarea alegerilor locale în anul 2008 a costat în jur de 30 de milioane de euro, deci vorbim de o sumă importantă care ar putea fi economisită", a precizat ministrul Igaş.

Premierul Emil Boc a susţinut, vineri, la RRA, că, legal, cele două scrutine pot fi comasate prin adoptarea unui proiect de lege, iar oportunitatea comasării lor ar trebui discutată cu toate forţele politice. Boc a arătat însă că partea bună a comasării acestor alegeri ar consta în relizarea unor economii de 30 de milioane de euro, cât au costat alegerile locale în 2008, şi totodată ar fi un semnal politic intern şi internaţional de seriozitate din partea clasei politice.

Premierul Emil Boc declara, la începutul acestei săptămâni, că, teoretic, este posibilă comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare în anul 2012, însă oportunitatea acesteia va fi analizată în coaliţie, care va lua o decizie în acest sens.

Premierul spunea că va exista o analiză a coaliţiei şi asupra posibilităţii eliminării sistemului de compensare la votul uninominal pentru alegerile parlamentare din 2012.

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a declarat, miercuri că ideea comasării alegerilor locale cu cele parlamentare este bună pentru că, "în proasta tradiţie românească", fiind decalate scrutinele, instituţiile paralizează un an, iar politicienii "îşi pierd minţile".

Preşedintele Comisiei de administraţie a Camerei, Sulfina Barbu (PDL), a declarat, miercuri, că alegerile parlamentare pot fi comasate cu cele locale dacă vor fi modificate legea administraţiei publice locale şi legea alegerilor locale, pentru prelungirea mandatelor aleşilor locali.

Sulfina Barbu a precizat că mandatele aleşilor locali pot fi prelungite cu maximum şase luni.


Citește totul despre:

Comentarii

loading...