ÎCCJ: Deputatul PDL Sorin Buta a colaborat cu fosta Securitate

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au decis, definitiv, că deputatul PDL Sorin Buta a colaborat cu fosta Securitate, potrivit Agerpres. ...

Share

Vali Deaconescu 0 comentarii

25.01.2011 - 21:14
Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au decis, definitiv, că deputatul PDL Sorin Buta a colaborat cu fosta Securitate, potrivit Agerpres.

 

Potrivit site-ului ÎCCJ, instanţa a respins ca nefondat recursul lui Buta la decizia magistraţilor Secţiei a VIII-a a Curţii de Apel Bucureşti (CAB) din 31 martie 2010 care constataseră colaborarea deputatului PDL de Argeş cu Securitatea ca poliţie politică. Decizia instanţei a fost luată pe 20 ianuarie.

CNSAS susţine că deputatul PDL Sorin Buta ar fi furnizat organelor fostei Securităţi informaţii legate de studenţii străini cazaţi în complexul studenţesc "Tei" fiind "recompensat" cu bani pentru faptele sale.

Potrivit unei note de constatare, Sorin Buta ar fi fost recrutat în calitate de colaborator de Securitatea Municipiului Bucureşti, pe data de 22 ianuarie 1981, semnând angajamentul pe 22 ianuarie 1983, sub numele conspirativ "Horia", afirmă CNSAS.

În acţiunea depusă de CNSAS la CAB se arată că pe data de 6 noiembrie 1986 Sorin Buta ar fi fost reînscris în calitate de informator de Inspectoratul Judeţean de Securitate Argeş, Securitatea Câmpulung, "pentru cunoaşterea unor aspecte negative din domeniul investiţiilor, cât şi pentru supravegherea unor elemente care se află în atenţia organelor din cadrul Combinatului de Fibre Sintetice Câmpulung Muscel".

Citește totul despre:

Comentarii