12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialHypermarket de vacanta

Hypermarket de vacanta

Ieri la Romexpo s-a deschis Targul de Turism al Romaniei, la care participa 300 de firme din 20 de tari. Acest veritabil hypermarket de vacanta isi va inchide portile duminica, timp in care puteti alege destinatia de vacante.

Romanii pot sa-si faca vacantele acolo unde vor, a declarat ministrul Transporturilor si Turismului, Radu Berceanu. "In ultima vreme, vad ca ne certam cu bulgarii si la fotbal, si la turism. Romanii sunt liberi sa se duca unde sunt locuri noi, servicii bune si preturi mai mici", a spus Berceanu, prezent joi la deschiderea Targului National de Turism.
El a adaugat ca, la randul ei, Romania trebuie sa atraga turisti bulgari prin promovarea unor locuri noi, prin preturi mici si servicii de calitate.
Potrivit lui Berceanu, numarul turistilor europeni care vor veni in Romania ar trebui sa creasca in acest an, pentru ca nu numai turistii romani pot calatori fara restrictii, ci si vizitatorii din vestul continentului pot ajunge mai usor in Romania.
"Cred ca putem face pasi inainte pentru a indrepta lucrurile din turismul romanesc, iar o abordare mai ofensiva si mai europeana a lucrurilor ar putea fi benefica. Ceea ce ma bucura este faptul ca din cate vad eu si judecand dupa prezenta numeroasa de la Targul de Turism, conationalii mei sunt mai interesati de problemele lor, de ce vor face in vacanta, decat de discutiile din Guvern", a afirmat Berceanu.
Ministrul Transporturilor a vizitat, joi, standurile targului, cu aceasta ocazie el servind un pahar de horinca si un colac de paine la standul Maramuresului.
In acest an standul Autoritatii Nationale pentru Turism este structurat astfel incat vizitatorii sa poata face o plimbare prin doua capitale: Sibiu, capitala culturala europeana, si Bucuresti, capitala administrativa.

Conationalii mei sunt mai interesati de problemele lor, de ce vor face in vacanta decat de discutiile din Guvern."
Radu Berceanu

Cele mai citite

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă