Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Horia Georgescu (ANI): Un trust media a dus "campanii de hărţuire" împotriva Agenţiei

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate, Horia Georgescu, spune că paragrafele din Raportul Comisiei Europene privind presiunile mass-media asupra sistemului judiciar sunt reale, iar în cazul Agenţiei a fost vorba de ...

Share

Rl online 0 comentarii

30.01.2013 - 16:10

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate, Horia Georgescu, spune că paragrafele din Raportul Comisiei Europene privind presiunile mass-media asupra sistemului judiciar sunt reale, iar în cazul Agenţiei a fost vorba de adevărate "campanii de hărţuire", utilizate de un trust media ca un "instrument de presiune mediatică şi politică", scrie Agerpres.

"Raportul Comisiei Europene vorbeşte despre campanii de hărţuire şi despre utilizarea acestui lucru ca instrument de presiune mediatică şi politică. În cazul ANI este absolut real şi dovadă stau zecile de materiale media promovate de un singur trust mediatic, care au mers până la intimidare, hărţuire şi proliferarea unor neadevăruri raportat la persoane din cadrul Agenţiei, inclusiv asupra mea", a spus Georgescu.

Preşedintele ANI adaugă că Raportul CE remarcă progresele înregistrate de ANI, dar constată şi presiunile la care este supusă Agenţia.

"Raportul Comisiei Europene în ceea ce priveşte Agenţia Naţională de Integritate (ANI) remarcă progresul continuu şi constant al instituţiei noastre. Sunt notate mai multe evoluţii pozitive, dar în acelaşi timp sunt menţionate atacurile constante la adresa instituţiei şi a persoanelor din cadrul Agenţiei. Este un fapt regretabil, dar pe de altă parte este o realitate, deoarece am asistat la campanii extrem de virulente care au hărţuit persoane şi familiile acestora", a explicat Georgescu.

În opinia sa, trebuie luate măsuri pentru a consolida regimul sancţionatoriu al conflictelor de interese, iar deciziile privind incompatibilităţile trebuie puse în practică.

Citeşte şi DOCUMENT. Comisia Europeană CRITICĂ România în raportul MCV: Nu există independenţă în Justiţie

"Trebuie duse la îndeplinire mai multe măsuri care să consolideze regimul sancţionatoriu al conflictelor de interese şi să îmbunătăţească ducerea la bun sfârşit a deciziilor ANI în ceea ce priveşte incompatibilităţile. Sunt două menţiuni exprese care nu şi-au urmat cursul normal şi care arată faptul că din punct de vedere al respectării statului de drept nu sunt îndeplinite toate criteriile. Aici aş face observaţia la cazul Diaconu, care abia după decizia CCR a urmat parcursul sancţionatoriu şi cazul lui Florin Pâslaru, care este încă în Parlamentul României, deşi actul ANI prevedea o interdicţie şi produce efecte juridice', a mai spus preşedintele ANI.

Citeşte şi RAPORT PE JUSTIŢIE. CE cere ca parlamentarii incompatibili să DEMISIONEZE, iar celor anchetaţi să le fie ridicată IMUNITATEA

Comisia Europeană atrage pentru prima dată atenţia, în raportul suplimentar privind progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), asupra rolului mass-media, menţionând că sistemul judiciar a fost supus unor presiuni prin intermediul presei.

Raportul CE, prezentat miercuri la Bruxelles, menţionează nevoia unei revizuiri a regulilor existente, inclusiv în ceea ce priveşte Consiliul Naţional al Audiovizualului, pentru a se asigura că libertatea presei este însoţită de o protecţie corespunzătoare a instituţiilor statului şi a drepturilor fundamentale ale persoanelor.

Citeşte şi „Războiul rece" împotriva averilor obţinute ilegal: statul a avut nevoie de patru ani de luptă pentru un singur succes

Citește totul despre:

Comentarii

loading...