12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialHidroelectrica, obligată la plata a 30 de milioane de lei către Nuclearelectrica

Hidroelectrica, obligată la plata a 30 de milioane de lei către Nuclearelectrica

Acţiunea introdusă de compania Hidroelectrica la Tribunalul Bucureşti prin care societatea îşi solicită insolvenţa vine în contextul în care societatea înregistrează datorii către diferiţi furnizori.

Unul dintre furnizori care a dat şi în judecată Hidroelectrica este societatea Nuclearelectrica.

Tribunalul Bucureşti a admis la începutul lunii trecute cererea de chemare în judecată formulată de Nuclearelectrica formulată în contradictoriu cu Hidroelectrica.

Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta-creditoare S.C. Nuclearelectrica S.A. în contradictoriu cu pârâta-debitoare S.C. Hidroelectrica S.A. Somează pârâta-debitoare să plătească reclamantei-creditoare în termen de 30 zile de la comunicarea prezentei hotărâri suma de 30.773.061,96 de lei, reprezentând contravaloare energie electrică livrată şi neachitată. Obligă pe pârâta-debitoare să plătească reclamantei-creditoare suma de 44 de lei, reprezentând cheltuieli de judecată. Cu drept de cerere în anulare în termen de 10 zile de la comunicare pentru pârâta-debitoare”, se arată în dispozitivul deciziei date de Tribunalul Bucureşti.

În afara acestui proces şi  Transelectrica a chemat în judecată Hidroelectrica într-un proces care are ca obiect “pretenţii” şi care va începe pe 16 octombrie, tot la Tribunalul Bucureşti. La aceeaşi instanţă, pe 16 decembrie va începe cel de-al doilea proces în care Nuclearelectrica a dat în judecată Hidroelectrica, litigiul având ca obiect “pretenţii”.

Insolvenţa se discută pe 20 iunie

Pe 15 iunie Hidroelectrica a introdus la Tribunalul Bucureşti o cerere de deschidere a procedurii insolvenţei pentru companie. Magistraţii vor soluţiona această cerere pe 20 iunie. 

“Datorită secetei prelungite de la sfârşitul anului 2011 şi începutul anului 2012, care a avut ca efect diminuarea în 2011 a cifrei de afaceri a societăţii Hidrolectrica cu 10%, a pierderilor rezultate în urma diferenţelor de curs valutar şi a deprecierii monedei naţionale, a reducerii fluxurilor de numerar cu peste 27% în anul 2012, a creşterii datoriilor cu termen scadent de plată mai mare de 90 de zile la 470 milioane de lei, a pierderii financiare înregistrate (în 2011 de 121 milioane de lei şi pe primele cinci luni din 2012 de 112 milioane de lei) Hidroelctrica SA a hotărât în şedinţa Consiliului de Administraţie din 15 iunie 2012 să înainteze Tribunalului Bucureşti cererea de intrare în procedura generală a insolvenţei, în scopul reorganizării activităţii conform unui plan de reorganizare ce va fi aprobat în condiţiile Legii 85/2006, la finalizarea căruia societate să iasă din procedura insolvenţei şi să îşi continue activitatea comercială fără supravegherea autorităţii judecătoreşti”, se arată într-un comunicat transmis de companie şi semnat de către preşedintele Consiliului de Administraţie, Remus Vulpescu.

Cele mai citite

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...
Ultima oră
Pe aceeași temă