Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Harta de risc a traficului de persoane

Potrivit studiului realizat de World Vision Romania, nivelul scazut de educatie si saracia favorizeaza traficul de persoane, indeosebi al minorilor. Majoritatea copiilor traficati provin din mediul rural. Studiul a ...

Share

Aida Danaila 0 comentarii

15.02.2008 - 00:00
Potrivit studiului realizat de World Vision Romania, nivelul scazut de educatie si saracia favorizeaza traficul de persoane, indeosebi al minorilor. Majoritatea copiilor traficati provin din mediul rural.

Studiul a analizat grupurile vulnerabile din zonele de risc din trei judete – Constanta, Ialomita si Iasi – si municipiul Bucuresti. Fara echivoc, s-a concluzionat ca exista o legatura foarte puternica intre victime si educatia insuficienta, indeosebi din cauza abandonului scolar cauzat de saracia familiilor. Romania, alaturi de Bulgaria, Lituania si Albania, continua sa fie o tara de origine pentru traficul de persoane, mai ales in ceea ce-i priveste pe copii. Desi fenomenul e in scadere, este totusi ingrijorator. Potrivit raportului Agentiei Nationale Impotriva Traficului de Persoane, in primele sase luni ale anului trecut au fost depistate 936 de cazuri, fata de 1.281 in aceeasi perioada a anului precedent. Avand in vedere natura clandestina a traficului si metodele tot mai sofisticate folosite, nu exista statistici foarte exacte privind numarul copiilor care cad prada. Cu toate acestea, anual, copii din Romania sunt exploatati sexual, pusi la munca fortata, trimisi la cersit, la furat, incredintati unor persoane pentru adoptie ilegala etc. Cei mai cautati minori sunt din categoria de varsta 15-17 ani, majoritatea covarsitoare fiind fete. Din punctul de vedere al zonelor de provenienta, fetele preferate sunt indeosebi din partea Moldovei, din familii dezorganizate si sarace si cu un foarte scazut nivel de educatie. Avand in vedere datele ingrijoratoare, World Vision Romania lanseaza un proiect pentru prevenirea traficului de copii si tineri in judetul Iasi, o zona cu incidenta crescuta.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...