Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Hans Klemm: Ideile antisemite și împotriva multinaționalelor pot îndepărta România de principiile euroatlantice

Ambasadorul Statelor Unite la București, Hans Klemm, a avertizat, luni, România asupra consecințelor negative pe care le poate avea exprimarea publică de idei antisemite sau împotriva companiilor multinaționale.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 09.10.2017 - 19:16

PSD atacă și băncile, după multinaționale. Premierul Tudose: La un moment dat o să public niște date despre bănci. Știu că o pățesc, dar o s-o fac

Ambasadorul Statelor Unite la București, Hans Klemm, a avertizat, luni, România asupra consecințelor negative pe care le poate avea exprimarea publică de idei antisemite sau împotriva companiilor multinaționale.

Ambasadorul a făcut aceste considerații într-un discurs rostit cu prilejul Zilei Naționale de Comemorare a Holocaustului.

“Cei care se opun liberalismului şi îmbrăţişează naţionalismul economic caută din nou să îi atace şi să îi demonizeze pe evreii din Europa şi pe cei din afara ei. Fac acest lucru direct, prin manifestaţii naţionaliste şi vandalizarea memorialelor şi a cimitirelor. Dar fac acest lucru şi indirect, prin atacarea companiilor multinaţionale şi prin aluzii la pretinse și presupus infame legături evreieşti ale unor întreprinderi legitime cu scopul de a alimenta animozitate şi de a prezenta concluzii funeste.

Recrudescenţa acestei retorici antisemite, însoţite de transformările economice cauzate de globalizare, constituie un teren fertil pentru cei care încearcă să manipuleze opinia publica şi să îndepărteze România de temelia principiilor ei euro-atlantice”, a declarat ambasadorul Hans Klemm la Memorialul Holocaustului din București.

În ultimele luni, premierul Mihai Tudose și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, au atacat în repetate rânduri băncile și multinaționalele din România. 

Dagnea a acuzat companiile multinaționale că s-ar fi implicat în potestele antiguvernamentale din februarie 2017: "Personal mi s-a părut ciudat ca un şef de bancă cu capital străin să protesteze împotriva Guvernului. Am auzit tot felul de zvonuri la televiziune cum corporaţii multinaţionale, chiar şi naţionale, au finanţat şi au stimulat şi au îndemnat proprii angajaţi să iasă la aceste manifestaţii", a afirmat Dragnea, la România Tv.

Recent, cei doi social-democrați au repetat atacurile la adresa acestor firme și companii bancare. Astfel, șeful Executivului a declarat că nu are încredere în bănci și din acest motiv își primește salariul în plic, iar Dragea  a acuzat companiile că ar fi de vină pentru creșterea supraaccizei la carburanți.

”Am refuzat să-mi pun leafa pe card ca să-i dau băncii câte doi lei de câte ori folosesc cardul. Nu vreau să-i dau. Consider că nu-i merită.”, a declarat Mihai Tudose, la acea vreme.

În ceea ce privește acuzațiile de antisemitism, Ministerul Afacerilor Externe subliniază eforturile semnificative pe care România le-a realizat în decursul ultimilor ani în ceea ce priveşte asumarea trecutului, condamnarea negării Holocaustului şi a antisemitismului.

Astfel, în perioada martie 2016-martie 2017, România a exercitat Președinția Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului/ IHRA. În luna mai 2016, cu prilejul reuniunii Plenare a IHRA de la București, organizația a adoptat definiția de lucru a antisemitismului.

La 25 mai 2017, la un an de la adoptarea definiției în cadrul IHRA, Guvernul României a adoptat un Memorandum prin care își asumă, la nivel național, aplicarea definiției de lucru a antisemitismului. Adoptarea definiției aduce claritate și consolidează politica de eliminare a oricăror forme și manifestări discriminatorii, rasiste, extremiste, antisemite, dar și conținutul programelor educaționale dedicate acestor tematici.

 Citește totul despre:

Comentarii

loading...