Hackerul Guccifer a sunat la postul american Fox News, din detenție. El a declarat că nu vrea să fie transferat la o închisoare din SUA

Hackerul Marcel Lazăr Lehel, cunoscut sub numele de Guccifer, a sunat, de mai multe ori, la postul de televiziune Fox News, unde a declarat că nu vrea să fie transferat de la închisoare din Arad, unde se află în prezent, în Statele Unite.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 12.08.2017 - 00:02

Hackerul Marcel Lazăr Lehel, cunoscut sub numele de Guccifer, a sunat, de mai multe ori, la postul de televiziune Fox News, unde a declarat că nu vrea să fie transferat de la închisoare din Arad, unde se află în prezent, în Statele Unite, scrie News.ro. 

Potrivit Fox News. Marcel Lazăr, Guccifer a declarat că vrea să rămână în închisoare în România şi că nu vrea să fie transferat în Statele Unite, unde este condamnat la 52 de săptămâni de închisoare pentru acces neautorizat la un computer şi furt de identitate.

Bărbatul ar fi sunat, de mai multe ori, la producătorul executiv al Fox News Pamela Browne, iar după ce şi-a dat acordul pentru a fi înregistrat, el a spus că are un nou termen în proces, la jumătatea lunii august, la Timişoara, şi că atunci va cere autorităţilor judiciare să îi permită contopirea pedepselor şi executarea lor în ţară. 

În martie 2016, Guccifer a fost extrădat în SUA, iar în luna mai el a pledat vinovat în faţa magistraţilor americani pentru acuzaţii legate de accesul neautorizat în mai multe sisteme informatice.

Marcel Lazăr Lehel a susţinut în faţa anchetatorilor americani că a reuşit inclusiv să spargă serverul privat de e-mail al fostului secretar de stat Hillary Clinton. Acesta a descris e-mailul fostului secretar de stat ca fiind „o floare deschisă cu sute de foldere la îndemână”. Directorul FBI a dezminţit, însă,  că Guccifer ar fi obţinut vreodată acces la e-mailurile cu informaţii confidenţiale ale democratei Clinton.

Procurorii americani l-au acuzat pe Guccifer că ar fi spart conturile de e-mail a peste 100 de persoane, în perioada 2012-2014. Printre politicienii americani vizaţi de hacker s-ar număra fostul secretar de stat Colin Powell, mai mulţi membri ai familiei fostului preşedinte George W. Bush, precum şi Sidney Blumenthal. Astfel, instanţa federală din Virginia l-a condamnat la patru ani şi patru luni de închisoare.

Hackerul român a fost adus în România, în luna octombrie, sub escorta Poliţiei Române şi a ofiţerilor FBI.

Hackerul arădean a fost condamnat în România, în 2014, la o pedeapsă de şapte ani de închisoare cu executare, pentru că a spart conturile de e-mail ale directorului SRI George Maior, ale europarlamentarului Corina Creţu şi ale unor vedete. Decizia de condamnare a fost menţinută în mai 2015 de Curtea de Apel Bucureşti. 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...