15.5 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialGripă porcină revine în România: un copil din Călăraşi a fost diagnosticat...

Gripă porcină revine în România: un copil din Călăraşi a fost diagnosticat joi

Un copil de trei ani din Călăraşi a fost depistat cu virusul AH1N1 al gripei porcine, au declarat joi, pentru NewsIn, reprezentanţi ai Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie “Cantacuzino” din Capitală.

Informaţia a fost confirmată şi de Ministerul Sănătăţii.

În România, în sezonul pandemic 2009-2010, s-au înregistrat peste 7.000 de cazuri de infectare cu virusul gripei porcine (AH1N1) şi 124 de decese.

La începutul anului, valul de îmbolnăviri s-a diminuat substanţial datorită campaniei naţionale de vaccinare, în cadrul căreia au fost imunizate circa 1,5 milioane de persoane.

La 10 august, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat sfârşitul pandemiei de gripă porcină, dar a avertizat că pot exista în continuare focare locale de diferite intensităţi.

Vaccinul antigripal pentru sezonul 2010-2011 conţine şi tulpina pandemică AH1N1. Campania naţională de imunizare gratuită contra gripei sezoniere a început la 1 noiembrie, în prima săptămână fiind vaccinate peste 184.000 de persoane.

Cele mai citite

Joe Biden a promulgat legea ce prevede pachetul de ajutor pentru Ucraina, Israel și Taiwan

Preşedintele american Joe Biden a promulgat miercuri proiectul lege foarte disputat, care prevede un nou ajutor în valoare de 95 de miliarde de dolari...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Pensiile în luna mai. S-a hotărât dacă vor fi plătite în avans

Guvernul României a decis să aprobe în avans plata pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale pentru luna mai 2024, conform informațiilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă