Grevă spontană la Ploiești. Angajații societății de transport se plâng de situația financiară a companiei și de condițiile de muncă

Angajații Transport Călători Expres (TCE) Ploieşti au declanşat, luni, greva spontană, fiind nemulțumiți de situația financiară a salariilor și de condițiile de lucru, afirmând că autobuzele sunt foarte vechi şi pun în pericol viaţa călătorilor.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 27.03.2017 - 15:05

Angajații Transport Călători Expres (TCE) Ploieşti au declanşat, luni, greva spontană, fiind nemulțumiți de situația financiară a salariilor și de condițiile de lucru, afirmând că autobuzele sunt foarte vechi şi pun în pericol viaţa călătorilor, informează Mediafax.

Liderul Sindicatului Transportatorilor din Ploieşti, Ion Mişcă, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că angajaţii TCE au declanşat greva spontantă şi doar 30 la sută din autobuze au circulat pe trasee, după orele de vârf.

„S-a declarat greva spontantă din cauza ameninţătorilor făcute de Primăria Ploieşti privind insolvenţa sau falimentul acestei societăţi, (..,) din cauza proceselor cu ANAF şi SPFL, generate de diferenţele de TVA sau impozit pe profit care nu au existat decât pe hârtie. Chiar la Curtea de Conturi când a venit a lăsat o dispoziţie, o sarcină pentru recuperarea veniturilor şi cheltuielilor de către societate de la Primăria Ploieşti, ceea ce nu s-a întâmplat”, a declarat Mişcă.


Sindicaliştii spun că datoriile TCE se ridică la aproximativ 20 de milioane de lei şi nu provin din activitatea de transport, ci din subvenţiile acordate de Primăria Ploieşti.

Liderii de sindicat mai precizează că Primăria ar trebui să achite aceste sume de bani.

„Noi, din bilete şi abonamente, suntem pe profit la momentul acesta. Pierderile vin din activitatea subvenţionată, arată actele societăţii”, a declarat, la rîndul său, Dumitru Dumitru, vicepreşedinte al Sindicatului Transportorilor Ploieşti

Şoferii spun că merg cu autobuzele TCE pe propria răspundere, cu piese uzate şi cu improvizaţii făcute, siguranţa călătorilor fiind pusă în pericol.

„Din cauza lipsei banilor nu avem cum să reparăm maşinile care sunt mai noi. Efectiv suntem obligaţi să ieşim cu maşini din anii `70 - `72. Noi încercăm, prin cârpeli, să asigurăm cât de cât siguranţa cetăţeanului. De aia sunt multe pe dreapta, suntem obligaţi să nu ieşim cu ele pentru a nu afecta siguranţa călătorului”, a declarat şi Dumitru despre situaţia autobuzelor.

TCE, societate aflată în subordinea Primăriei Ploieşti, are aproximativ 1.000 de angajaţi. Sindicaliştii spun că nu au fost încheiate contractele colective de muncă şi că vor renunţa la grevă numai după ce vor obţine semnarea acestora, precum şi anularea datoriilor.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...