4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialGeneralul Silinescu, inmormantat

Generalul Silinescu, inmormantat

Peste 150 de oameni, multi dintre ei fosti colegi din serviciile secrete romanesti, l-au condus ieri pe ultimul drum pe generalul Constantin Silviu Silinescu, inmormantat, ieri, in cimitirul din comuna ilfoveana Cornetu.

Fostul sef adjunct al SIE a avut parte de onoruri militare. Multe personalitati au trimis coroane de flori, fara sa onoreze insa cu prezenta ceremonia. Un astfel de gest au facut familiile George Copos, Ristea Priboi, Filip Georgescu si Culita Tarata.
Dintre prezentele notabile s-au remarcat fostul premier Adrian Nastase, al carui consilier pentru probleme speciale a fost generalul SIE pana la sfarsitul mandatului, in 2004, si spionul Mihai Caraman, fost sef al SIE.
Au lipsit Ioan Talpes, absent "din motive obiective" (din cauza unui conflict care i-a opus pe cei doi in ultimul timp), si doi dintre fostii sefi ai Serviciului Roman de Informatii, Virgil Magureanu si Radu Timofte.
Evenimentul a trecut "neobservat" de presa, doar doua ziare centrale fiind prezente. Televiziunile au lipsit, desi oportunitati de imagine erau suficiente. Dezmintind zvonurile din presa privind cauzele mortii generalului Silinescu, un prieten de familie ne-a spus ca moartea inaltului ofiter a survenit in urma unui diabet galopant: "Avea glicemie 400". Sursa citata sustine ca Silinescu a fost tratat la un spital din Austria, iar dupa intoarcere a contractat o hepatita din cauza excesului de medicamente si a murit in urma unui atac de cord.
Ultima functie oficiala detinuta de Silinescu a fost cea de sef al Garzii de Mediu, in timpul mandatului Nastase.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...
Ultima oră
Pe aceeași temă