7.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialGALERIE FOTO. Unioniștii protestează la Neptun. Îmbrânceli cu jandarmii. O delegație va...

GALERIE FOTO. Unioniștii protestează la Neptun. Îmbrânceli cu jandarmii. O delegație va fi primită de Ponta și Streleț

UPDATE 13:12  George Simion, președintele Acțiunea 2012, a declarat, într-o intervenție la postul de teleiziune B1 Tv, că o delegație a unioniștilor va fi primită la discuții de către cei doi premieri, Victor Ponta și Valeriu Streleț.

***

Peste 300 de tineri din Republica Moldova și România au ajuns, marți, la Neptun unde se desfășoară ședința comună de a Guvernelor de la București și Chișinău și scandează lozinci în favoarea unirii Republicii Moldova cu România, informează Mediafax.

Manifestanţii, conduşi de George Simion, cer monedă unică şi unirea celor două ţări. Unioniştii au forţat un cordon al jandarmilor şi s-au apropiat de vila unde cele două guverne se vor întâlni și în scurt timp au început incidentele. 

Unioniștii au strigat: București și Chișinău, două inimi românești“, Basarabia, pământ Românesc!”, “DNA, treci Prutul!”, “Vrem Unirea!“, “Noi suntem acasă“, “Vrem BNR, NU BNM”, “Politică externă comună”!

Mitingul este organizat de Platforma Unionistă ”Acțiunea 2012”, oamenii spunând că au venit să transmită reprezentanților guvernelor României și Republicii Moldova că ar trebui să fie stabilit un calendar pentru unirea celor două state.

Iulia Modiga, reprezentanta Platformei Unioniste, a declarat că pentru unificare trebuie făcuți mai mulți pași, între care interconectarea energetică, o bancă națională comună, precum și o politică externă și internă comune. Ea mai spus că o delegație a unioniștilor urmează să fie primită de către oficialități în Centrul Internaţional de Conferinţe Neptun, unde se desfășoară ședința comună a guvernelor.

Ședința comună a celor două guverne a început la ora 12.30.

știre în curs de actualizare

Cele mai citite

Amenințarea teroristă cuprinde Europa. Italia a ridicat nivelul de securitate la maxim

Italia a anunţat că „vigilenţa şi controalele vor fi sporite” înainte de sărbătoarea religioasă de Paşte, ca urmare a atacului terorist petrecut la Moscova...

Securizează fiecare încăpere cu priza cu întrerupător aplicată, de la sercomelectric.ro

Nu doar sistemele de securitate sporesc siguranța unei clădiri, ci și sistemul electric este cel care face diferența. Este bine ca acesta să fie...

De ce să măsori ingredientele cu un cântar de bucătărie? 3 motive

Utilizarea unui cântar de bucătărie poate părea un pas inutil pentru cei care sunt obișnuiți să măsoare ingredientele „după ochi”. Însă, când începi să...
Ultima oră
Pe aceeași temă