Galaţi: 263 de cutremure în ultima perioadă

Numărul cutremurelor produse în zona Galaţi a ajuns la 263, începând cu data de 23 septembrie 2013, de când a avut loc primul fenomen seismologic în această regiune, arată datele publicate, în acest ...

Share

Rl online 0 comentarii

13.10.2013 - 13:07

Numărul cutremurelor produse în zona Galaţi a ajuns la 263, începând cu data de 23 septembrie 2013, de când a avut loc primul fenomen seismologic în această regiune, arată datele publicate, în acest week-end, de Institutul Naţional de Fizică a Pământului /INFP/, pe propria pagină de internet.

Astfel, potrivit sursei citate, în ziua de 11 octombrie (până la ora locală 14,00) au fost înregistrate patru cutremure în zona Galaţi, cu magnitudini cuprinse între 1,1 şi 1,5 grade pe scara Richter.

Până la acea dată, numărul total de evenimente semnalate în zonă, începând cu 23 septembrie a.c., a ajuns la 263.

'Având în vedere că situaţia actuală existentă în zona Galaţi nu mai prezintă schimbări importante sau aport de informaţii noi de la o zi la alta, INCDFP va publica un raport doar dacă situaţia o impune din nou. Săptămâna viitoare va fi publicat un prim raport bazat pe informaţiile şi analizele efectuate de către INCDFP', menţionează instituţia.

În data de 7 octombrie, directorul ştiinţific al INFP, Mircea Radulian, declara că exploatările petroliere din estul oraşului Galaţi nu au nicio influenţă asupra activităţii seismice din zona respectivă, cauza fiind de natură tectonică.

Pe de altă parte, Radulian a precizat că nu pot fi făcute corelaţii nici între activitatea seismică din zona Vrancea (est) şi cea din judeţul Galaţi, deoarece se are în vedere diferenţa mare de adâncime şi de distanţă dintre cele două zone, precum şi diferenţele tectonice care există între acestea relateaza Agerpres.

Citește totul despre:

Comentarii