Gabriela Firea a renunțat la amplasarea Târgului de Crăciun în Piața Victoriei

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a transmis un comunicat de presă prin care și-a anunțat decizia de a muta Festivalul de colinde și Târgul de Crăciun într-un alt loc..

Share

Andrei Mărgăritescu 0 comentarii

Actualizat: 02.12.2017 - 17:25

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a transmis un comunicat de presă prin care și-a anunțat decizia de a muta Festivalul de colinde și Târgul de Crăciun într-un alt loc..

„Am constatat cu amărăciune faptul că un eveniment aprobat conform legii de către Primăria Capitalei este în imposibilitatea de a se desfășura, din cauza unor protestatari agresivi verbal și fizic, care au pătruns ilegal în perimetrul delimitat și rezervat pentru organizarea Festivalului de colinde. Constat că, de astăzi, putem marca începutul unei perioade în care Constituția României și legile țării sunt călcate în picioare fără ca instituțiile centrale ale statului să reacționeze. Asta înseamnă începutul anarhiei. Dacă azi a fost împiedicată Primăria Capitalei să organizeze legal un eveniment într-un spațiu public ce aparține tuturor bucureștenilor, mâine se pot întâmpla evenimente similare la Administrația Prezidențială, la Parlament, la alte instituții publice care îi reprezintă pe toți cetățenii, indiferent de apartenența politică, criterii de gen, convingeri politice, categorie socială, sau rasa. (...) Am luat decizia de a muta Festivalul de colinde și Târgul de Crăciun într-o altă locație, dar acest lucru nu rezolvă problema de fond. Legea a fost încălcată, un bărbat a fost bătut de un protestatar ilegal, oamenii legii au fost agresați fizic și verbal, bunuri publice au fost distruse. Cei care au încălcat legea vor răspunde pentru asta, atât civil cât și penal”, a afirmat primarul.

Gabriela Firea a spus că există o legislație clară cu privire la adunările publice, iar "respectarea acestei legislații este obligatorie" atât pentru cetățeni, cât și pentru instituțiile care au atribuții în menținerea sau restabilirea ordinii publice.

Zeci de protestatari s-au strâns sâmbătă dimineața în Piața Victoriei, locul tradițional al manifestațiilor din 2017, pentru a împiedica amplasarea Târgului de Crăciun anunțat de Primăria București. Au avut loc îmbrânceli și conflicte cu jandarmii. Câțiva protestatari au fost ridicați de jandarmi. Schelele ridicate pentru amplasarea Târgului de Crăciun au fost demontate, iar firma angajată pentru organizarea evenimentului le-a recuperat.

 

 

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...