16.5 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO Gabriel Oprea, audiat la DNA în dosarul morții polițistului Bogdan Gigină:...

VIDEO Gabriel Oprea, audiat la DNA în dosarul morții polițistului Bogdan Gigină: Sunt nevinovat. Eram în timpul serviciului

UPDATE 19,55: Fostul ministru Oprea a spus, la ieșirea de la DNA, că "am făcut o declarație" în fața procurorilor și că aceasta este prima lui declarație în dosarul morții fostului agent Bogdan Gigină.

"Am dat declarații în legătură cu accidentul, cu tragicul accident, am spus adevărul. Adevărul este că sunt nevinovat, eram în timpul serviciului. Bogdan Gigină a căzut în cele trei gropi care nu erau semnalizate corespunzător, nu erau semaforizate", a susținut Gabriel Oprea în fața jurnaliștilor.

În momentul accidentului mortal al lui Bogdan Gigină, acesta deschidea coloana de motocicliști care escortau mașina în care se afla ministrul de Interne. Deși a fost informat că s-a produs un  accident, ministrul Oprea nu a ordonat să se oprească mașina.


Gabriel Oprea este audiat, vineri seară, la DNA, în dosarul morții polițistului Bogdan Gigină.

În acest dosar, Gabriel Oprea este acuzat de ucidere din culpă și de abuz în serviciu. Acum doi ani, când a murit agentul de poliție Gigină, Gabriel Oprea era vicepremier și ministru de Interne.

Avocatul familiei Gigină a precizat că dosarul se află în stadiul de cercetare penală și că membrii familiei victimei sunt "extrem de tulburați".


"Trăieşti o viaţă doar pentru copilul tău. Uiţi de tine. El devine Universul tău.Voi care cunoaşteţi adevărul…gândiţi-vă cum ar fi ca mâine să vă treziţi fără copilul vostru… cum este ca după atâta timp să vezi cum vinovaţii de moartea lui se joacă cu legile", scrie Carmen Gigină.

"La doi ani de zile suntem în fața unui act procedural care este o reușită în dosar. Sunt peste 27 de volume în acest dosar. Fapta penală există, cel puțin în accepția DNA. Ne-am constituit parte civilă", a precizat avocatul Daniel Ionașcu.

Avocatul a precizat că până anul trecut, când Gabriel Oprea avea imunitate parlamentară, ar fi fost imposibil ca o asemenea anchetă penală să aibă loc.

Poliţistul Bogdan Gigină a murit în seara de 20 octombrie 2015, când, aflându-se într-un dispozitiv de însoţire a ministrului de Interne Gabriel Oprea, a fost implicat într-un accident de circulaţie. El a pierdut controlul motocicletei, în condiţii de întuneric și de ploaie, şi a ajuns într-o groapă săpată pe carosabil pentru lucrări la reţeaua de gaze.

"În ceea ce priveşte cauza accidentului de circulaţie constând în viteza de deplasare (84 de km/h) şi neadaptarea acesteia la condiţiile meteorologice, din probele administrate pe parcursul urmăririi penale rezultă indicii rezonabile că această cauză a fost determinată de către ministrul de Interne Oprea Gabriel. Viteza de deplasare era stabilită în mod implicit de către ministrul de interne prin comunicarea destinaţiei şi a momentului precis la care acesta trebuia să ajungă la destinaţie. De altfel, acesta era singurul în măsură să solicite mărirea vitezei de deplasare dincolo de depăşirea limitei de siguranţă", susţin procurorii DNA care au anchetat cazul.

În acest caz sunt urmăriţi penal pentru ucidere din culpă Gabriel Oprea, Petre Mazilu, patronul firmei care a săpat groapa în care a căzut poliţistul, Adrian Corcodel, şef de echipă în cadrul firmei, precum şi împotriva persoanei juridice General MPM Impex.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...

Olaf Scholz, vizită în China: Nu fumăm toți cannabis în Germania

Cancelarul Olaf Scholz i-a asigurat luni pe studenții chinezi că nu vor fi nevoiți să fumeze cannabis dacă aleg să studieze în Germania, liderul...
Ultima oră
Pe aceeași temă