VIDEO Gabriel Oprea, audiat la DNA în dosarul morții polițistului Bogdan Gigină: Sunt nevinovat. Eram în timpul serviciului

Gabriel Oprea este audiat, vineri seară, la DNA, în dosarul morții polițistului Bogdan Gigină.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 06.10.2017 - 21:30

UPDATE 19,55: Fostul ministru Oprea a spus, la ieșirea de la DNA, că "am făcut o declarație" în fața procurorilor și că aceasta este prima lui declarație în dosarul morții fostului agent Bogdan Gigină.

"Am dat declarații în legătură cu accidentul, cu tragicul accident, am spus adevărul. Adevărul este că sunt nevinovat, eram în timpul serviciului. Bogdan Gigină a căzut în cele trei gropi care nu erau semnalizate corespunzător, nu erau semaforizate", a susținut Gabriel Oprea în fața jurnaliștilor.

În momentul accidentului mortal al lui Bogdan Gigină, acesta deschidea coloana de motocicliști care escortau mașina în care se afla ministrul de Interne. Deși a fost informat că s-a produs un  accident, ministrul Oprea nu a ordonat să se oprească mașina.


Gabriel Oprea este audiat, vineri seară, la DNA, în dosarul morții polițistului Bogdan Gigină.

În acest dosar, Gabriel Oprea este acuzat de ucidere din culpă și de abuz în serviciu. Acum doi ani, când a murit agentul de poliție Gigină, Gabriel Oprea era vicepremier și ministru de Interne.

Avocatul familiei Gigină a precizat că dosarul se află în stadiul de cercetare penală și că membrii familiei victimei sunt "extrem de tulburați".


"Trăieşti o viaţă doar pentru copilul tău. Uiţi de tine. El devine Universul tău.Voi care cunoaşteţi adevărul...gândiţi-vă cum ar fi ca mâine să vă treziţi fără copilul vostru... cum este ca după atâta timp să vezi cum vinovaţii de moartea lui se joacă cu legile", scrie Carmen Gigină.

"La doi ani de zile suntem în fața unui act procedural care este o reușită în dosar. Sunt peste 27 de volume în acest dosar. Fapta penală există, cel puțin în accepția DNA. Ne-am constituit parte civilă", a precizat avocatul Daniel Ionașcu.

Avocatul a precizat că până anul trecut, când Gabriel Oprea avea imunitate parlamentară, ar fi fost imposibil ca o asemenea anchetă penală să aibă loc.

Poliţistul Bogdan Gigină a murit în seara de 20 octombrie 2015, când, aflându-se într-un dispozitiv de însoţire a ministrului de Interne Gabriel Oprea, a fost implicat într-un accident de circulaţie. El a pierdut controlul motocicletei, în condiţii de întuneric și de ploaie, şi a ajuns într-o groapă săpată pe carosabil pentru lucrări la reţeaua de gaze.

"În ceea ce priveşte cauza accidentului de circulaţie constând în viteza de deplasare (84 de km/h) şi neadaptarea acesteia la condiţiile meteorologice, din probele administrate pe parcursul urmăririi penale rezultă indicii rezonabile că această cauză a fost determinată de către ministrul de Interne Oprea Gabriel. Viteza de deplasare era stabilită în mod implicit de către ministrul de interne prin comunicarea destinaţiei şi a momentului precis la care acesta trebuia să ajungă la destinaţie. De altfel, acesta era singurul în măsură să solicite mărirea vitezei de deplasare dincolo de depăşirea limitei de siguranţă", susţin procurorii DNA care au anchetat cazul.

În acest caz sunt urmăriţi penal pentru ucidere din culpă Gabriel Oprea, Petre Mazilu, patronul firmei care a săpat groapa în care a căzut poliţistul, Adrian Corcodel, şef de echipă în cadrul firmei, precum şi împotriva persoanei juridice General MPM Impex.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...