13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialVIDEO Furtuna face ravagii în mai multe județe. Acoperișurile unor blocuri au...

VIDEO Furtuna face ravagii în mai multe județe. Acoperișurile unor blocuri au fost smulse, mai multe gospodării au fost inundate

UPDATE 20.40: Acoperişul pieţei agro-alimentare din Petroşani, judeţul Hunedoara, cu o suprafaţă de 1.200 de metri pătraţi, a fost smuls de vânt, duminică, potrivit News.ro.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, în urma unei vijelii, acoperişul pieţei agro-alimentare din Petroşani, cu o suprafaţă de aproximativ 1.200 metri pătraţi, a fost dislocat de vânt.

„Elemente din structura acoperişului căzut au avariat trei autoturisme parcate în apropiere şi acoperişurile a două chioşcuri. Din fericire, nicio persoană nu a fost surprinsă şi rănită de acoperişul dislocat”, anunţă ISU Hunedoara.

Mai multe echipaje de pompieri ale Detaşamentului Petroşani au acţionat pentru segmentarea şi îndepărtarea elementelor din lemn şi tablă căzute.

20.30: Circulație feroviară întreruptă, în Tușnad. Mai mulți brazi au căzut pe calea ferată

18.50: Cel puţin 12 copaci au fost doborâţi, duminică, la Târgu-Mureş, de o furtună puternică de jumătate de oră. Arborii doborâţi au avariat mai multe maşini şi imobile, între care clădirea Spitalului TBC, informează Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mureş, maior Cristian Virag, cel puţin 12 copaci au fost doborâţi de vântul puternic şi furtună.

„Două sensuri de drum au fost blocate parţial. Este vorba de 1 Decembrie şi calea Sighişoarei din Târgu Mureş, patru autoturisme au fost lovite, dar şi două clădiri”, a spus Virag.

Unul dintre copaci a căzut pe clădirea spitalului TBC, iar altul a căzut pe un bloc. Totodată, tabla unui acoperiş a fost smulsă de vânt, iar un sens giratoriu a fost inundat.

Un alt copac a căzut pe drumul dintre Reghin şi Breaza. În sprijinul ISU Mureş a intervenit Administraţia domeniului public Târgu-Mureş, echipe de la Electrica şi servicii voluntare pentru situaţii de urgenţă.

Furtuna a durat circa 30 de minute şi nu s-a semnalat rănirea vreunei persoane.

17.50: ISU Cluj a primit, duminică, zeci de apeluri din cauza unei ruperi de nori. Astfel, mai multe grădini şi curţi au fost inundate, informează Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Ciprian Cornea, a declarat că au fost înregistrate apeluri de intervenţie atât în municipiul Cluj-Napoca, cât şi în alte localităţi din judeţ.

„La dispeceratul ISU Cluj s-au primit zeci de apeluri atât din Cluj-Napoca, cât şi din alte localităţi din judeţ, cum ar fi Huedin, Dej, Floreşti, Gherla, Jucu, iar echipele noastre intervin pentru scoaterea apei din subsoluri, grădini şi curţi inundate. De asemenea, sunt sesizări privind arbori şi stâlpi doborâţi de vânt, sau acoperişuri smulse de vânt, în municipiul Gherla, unde sunt în curs de derulare alte intervenţii”, a spus Cornea.



Furtuna puternică a smuls, în mai puțin de o oră, acoperișurile de pe mai multe blocuri, iar mai mulți copaci au fost doborâți de vânt, în județul Telorman, relatează Digi24. Și județul Argeș a fost afectat de ploi.

Au apărut primele efectele al vremii instabile cod galben de ploi şi vijelii. În Teleorman, vântul a suflat cu putere aproape o oră. A smuls acoperişurile unor blocuri şi a doborât copaci.

 Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Teleorman, maiorul Adrian Dragomir, în mai puțin de o oră, vijelia a smuls trei acoperișuri de pe blocuri. Totodată, mai mulți copaci au căzut pe suprafața carosabilului,  însă au fost îndepărtați de pe șosea la scurt timp.

Nicio persoană nu a fost rănită, ca urmare a furtunii. 

Copaci rupți, în Argeș

Mai multe zone din județul Argeş au fost afectate, duminică după-amiază, de o furtună puternică. Vântul puternic a rupt mai mulţi copaci, o porţiune de balcon dintr-un bloc de locuinţe, iar din cauza cantităţii de pietriş adusă de ape un drum s-a surpat, informează Mediafax.

„În urma ploilor avem copaci căzuţi pe carosabil în Valea Danului, Brădet şi Costeşti. La Nucşoara un copac a căzut pe un drum forestier, în Podul Dâmboviţei avem un copac căzut pe drum, altul pe firele eletrice”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Argeş, Mădălina Epure.

De asemenea, din cauza cantităţii de pietriş adusă de ape, un drum din localitatea Brădet s-a surpat. Potrivit sursei citate, la Curtea de Argeş, o porţiune de balcon dintr-un bloc de locuinţe a fost smulsă de vânt. În plus, drumurile spre Vârfurile Moldoveanu şi Maliţa sunt blocate.

„În zona Nucşoara, drumul forestier spre Vârful Moldoveanu şi drumul forestier spre Vârful Maliţa sunt blocate de copacii căzuţi”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU Argeş.

Potrivit Mădălinei Epure, echipele intervin şi în curtea Spitalului din Curtea de Argeş, unde sunt sesizate scăpări de gaze. Nu s-a impus evacuarea pacienţilor deoarece scăpările de gaze au fost sesizate la punctul termic, din cauza unei supape defecte.

Un cod de vânt puternic și ploi torențiale este în vigoare, până luni seară, în cea mai mare parte a țării.



 

Cele mai citite

GALERIE FOTO. Iubita lui Kevin Trapp a făcut duș în aer liber

Modelul brazilian Izabel Goulart, una dintre cele mai cunoscute iubite de fotbalist din lume, și-a înebunit milioanele de urmăritori de pe Instagram după ce...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...

A venit nota de plată pentru incidentele din 8 martie. Sancțiuni fără precedent pentru Dinamo și UTA

Dinamo și UTA au fost amendate cu câte 100.000 de lei și vor disputa următoarele patru meciuri de pe teren propriu fără spectatori, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă