5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialFuncționarii din instituțiile de mediu protestează pentru salarii mai mari

Funcționarii din instituțiile de mediu protestează pentru salarii mai mari

Peste 100 de funcționari protestează în fața ministerului Mediului solicitând salarii mai mari. O delegație a protestatarilor va intra la discuții cu ministrul Cristiana Pașca Palmer, informează Agerpres.

Funcționarii care protestează fac parte din Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP), Garda Națională de Mediu (GNM) și Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM). Ei scandează împotriva Guvernului și conducerii Ministerului Mediului, afișând pancarte pe care sunt notate mesaje, precum "Vrem salarii decente" sau "Nu vrem să cerșim". De asemenea, protestatarii scandează "Rușine Guvernului", "Rușine Ministerului Mediului" și "Demisia".

Conform mai multor protestatari, angajați în instituțiile de profil, cuantumul salariilor pe care îl primesc pornește de la 900 de lei brut/lună și ajunge la maximum 2.000 de lei brut/lună pentru un director de departament, lucru pe care aceștia îl consideră "inadmisibil și rușinos".

Protestul are loc în contextul în care, miercuri, a avut loc o conferință de presă comună susținută de către ministrul Mediului, Cristiana Pașca Palmer, și președintele Administrației Naționale pentru Administrare Fiscală (ANAF), Dragoș Doroș, pe tema timbrului de mediu.

„Îi înțeleg foarte bine (pe protestatari, n.r.), este o problemă reală pe care am observat-o când am preluat mandatul la Ministerul Mediului. Salariile din Ministerul Mediului sunt extrem de mici și, din acest motiv, ne pleacă și specialiștii. Îi înțeleg pe oameni și le înțeleg frustrarea, însă după cum știți lucrăm la nivelul Guvernului pentru a echilibra această situație. Reglementarea situației financiare a salariilor nu se poate face la nivelul Ministerului Mediului. Nu am ratat nicio ocazie de a aduce în discuție problema aceasta colegilor din Guvern.

Această Ordonanță de urgență încearcă să echilibreze situația. Proiectul de ordonanță este în lucru. Această ordonanță pe care o adoptăm la nivel de Guvern încearcă să reglementeze o parte dintre discrepanțele salariale. Sunt foarte multe detalii tehnice. Acest proiect, cel puțin în primul draft, prevede creșteri salariale de până la 45%. O să am discuții cu cei de la Resurse Umane să vedem ce soluții se pot găsi. Soluțiile se găsesc în plafonul pe care îl avem. Am analizat mai multe variante, iar una este cea prin proiectul de Ordonanță, iar alta este de nivel intern, despre care nu vă pot spune încă. Le cunosc situația, este o situație delicată', a declarat ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca Palmer.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă