Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FT: Demisia lui Emil Boc s-ar putea dovedi o manevră politică a lui Traian Băsescu

Demisia premierului Emil Boc s-ar putea dovedi o "manevră politică disperată" orchestrată de preşedintele Traian Băsescu, scrie blogul Financial Times, într-un material cu titlul "România: Băsescu aruncă zarurile", potrivit ...

Share

Rl online 0 comentarii

06.02.2012 - 17:18

Demisia premierului Emil Boc s-ar putea dovedi o "manevră politică disperată" orchestrată de preşedintele Traian Băsescu, scrie blogul Financial Times, într-un material cu titlul "România: Băsescu aruncă zarurile", potrivit Mediafax.

"Premierul României, Emil Boc, a demisionat luni, fiind liderul politic din Uniunea Europeană ce devine cea mai recentă victimă a crizei economice, primul din estul Europei", scrie blogul FT.

"Emil Boc poate părea un lider care îşi abandonează funcţia pe fondul protestelor. Dar plecarea sa s-ar putea dovedi o manevră politică disperată orchestrată de principalul susţinător, preşedintele Traian Băsescu", explică FT.

"Băsescu l-a numit în funcţia de premier interimar pe actualul ministrul al Justiţiei, Cătălin Predoiu. Dar, dat fiind că Predoiu este singurul politician independent din Guvern, este puţin probabil să se afirme ca un nou lider capabil să reconstruiască susţinerea coaliţiei liberale, cu atât mai puţin să impună schimbări radicale", adaugă FT.

"Mai probabil este ca, în contextul apropierii alegerilor locale în vară şi a parlamentarelor, în noiembrie, politicienii din coaliţie să încerce să privească spre circumscripţiile electorale şi să se teamă de preţul politic pe care riscă să îl plătească din cauza reformelor nepopulare. Este posibil ca Boc să fi demisonat pentru că se săturase. Dar este mai probabil ca el şi Băsescu să încerce regruparea forţelor în perspectiva alegerilor. Noul prim-ministru ar putea reuşi acum să se distanţeze puţin de programul de austeritate. (...) Manevra i-ar permite lui Băsescu să demonstreze că este receptiv la solicitările opiniei publice", consideră Financial Times.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...