Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FRAUDĂ LA REFERENDUM. Vaslui: Peste 350 de persoane moarte apar în listele electorale permanente pentru alegerile generale

Peste 350 de persoane decedate, descoperite de cele 86 de primării din judeţul Vaslui în listele electorale permanente o dată cu memorandumul organizat de Guvern după referendumul din iulie apar în continuare în listele ...

Share

Rl online 0 comentarii

11.10.2012 - 21:23
Peste 350 de persoane decedate, descoperite de cele 86 de primării din judeţul Vaslui în listele electorale permanente o dată cu memorandumul organizat de Guvern după referendumul din iulie apar în continuare în listele permanente şi pentru alegerile generale din 9 decembrie.

 

Potrivit datelor comunicate de către Prefectura Vaslui, listele electorale permanente pentru scrutinul din 9 decembrie vor cuprinde un număr de 367.502 persoane în judeţul Vaslui, cu 856 de alegători mai mulţi decât la alegerile locale din 10 iunie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Pe listele electorale permanente sunt incluse şi cele 359 de persoane decedate şi 567 de persoane cu domiciliul stabil în străinătate care au fost descoperite în urma verificărilor făcute de fiecare primărie în parte după referendumul din 29 iulie 2012.

Chiar dacă sunt, potrivit legii, organizatorii alegerilor, reprezentanţii Prefecturii Vaslui susţin că nu pot interveni pentru reactualizarea listelor electorale permanente, această responsabilitate revenind strict primăriilor din fiecare comună şi oraş în parte.

"Prin memorandumul organizat după referendumul din 29 iulie, s-a făcut o verificare a unui număr de nouă situaţii a persoanelor care se aflau în listele electorale permanente, cum ar fi cei decedaţi sau care au obţinut statutul de cetăţean român cu domiciliul în străinătate, însă nu s-a interveni efectiv asupra acestor liste. Potrivit hotărârilor de Guvern care fac referire la organizarea alegerilor generale din 9 decembrie, Instituţia Prefectului judeţului Vaslui nu are atribuţia de actualizare a listelor electorale permanente, această obligaţie revenind primarilor şi serviciilor de evidenţă a persoanelor din subordinea lor", a declarat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Prefecturii Vaslui, Maria Costea.

Potrivit sursei citate, Prefectura Vaslui ar fi atras atenţia într-o şedinţă publică tuturor primarilor şi secretarilor de primării din judeţ că au obligaţia de a reactualiza listele permanente pentru alegerile generale din 9 decembrie 2012.

Citește totul despre:

Comentarii