Fratele presedintelui Traian Basescu, asociat cu Puiu Popoviciu?

Surpriza de proportii in motivarea instantei de judecata privind eliberarea din arest a inculpatilor din lotul fostului sef al DGIPI Cornel serban si al colegului sau Petru Pitcovici: fratele presedintelui Traian Basescu este asociat intr-o ...

Share

Rl online 0 comentarii

28.03.2009 - 00:00

Surpriza de proportii in motivarea instantei de judecata privind eliberarea din arest a inculpatilor din lotul fostului sef al DGIPI Cornel serban si al colegului sau Petru Pitcovici: fratele presedintelui Traian Basescu este asociat intr-o firma chiar cu magnatul Puiu Popoviciu, acuzat, arestat si apoi eliberat  in acelasi dosar penal!

Potrivit judecatorului Viorica Costiniu, pentru a-l determina pe politistul judiciarist de la DNA Ion Motoc sa inchida mai repede dosarul omului de afaceri Popovici, comisarul Petru Pitcovici i-a spus "Puiu Popoviciu a vorbit cu Basescu" si ca "Puiu Popoviciu este asociat intr-o firma cu fratele lui Basescu". "Veridicitatea afirmatiilor este greu de asumat din economia dosarului, dar o conexiune cu cererea procurorului-sef de sectie (Doru Tulus – n. red.) de abtinere in instrumentarea acestui dosar si acceptata la nivelul conducerii D.N.A. este posibila" a mai precizat  judecatorul Viorica Costiniu.

 

Aceste precizari ale judecatorului au aparut la scurt timp dupa ce Ioana Basescu, fiica cea mare a presedintelui, a recunoscut public faptul ca a cumparat un imobil chiar in cartierul rezidential al lui Puiu Popoviciu pentru care magnatul a fost inculpat deoarece terenul de peste 220 de hectare de teren pe care s-au inaltat constructiile au fost preluate nelegal de Universitatea Agronomica. Pe deasupra, Ioana Basescu a inchiriat tot de la firma lui Popoviciu un spatiu pentru cabinetul ei de notar public. Fiica presedintelui a declarat ca a platit pretul pietei atat pentru locuinta cat si pentru cabinet. Purtatorul de cuvant al presedintiei, Valeriu Turcan a declarat ca nu exista nicio legatura de afaceri intre fratele lui Basescu si Puiu Popoviciu.

Citește totul despre:

Comentarii