Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Franţa vrea să asocieze Rusia în construcţia unui scut european antirachetă

Franţa vrea să asocieze Rusia în construcţia unui scut european antirachetă, a declarat vineri ministrul francez de externe Alain Juppe, la reuniunea Clubului Valdai de la Moscova, informează

Share

maria cocuți 0 comentarii

01.07.2011 - 19:46
Franţa vrea să asocieze Rusia în construcţia unui scut european antirachetă, a declarat vineri ministrul francez de externe Alain Juppe, la reuniunea Clubului Valdai de la Moscova, informează NewsIn.

"Ne-am exprimat foarte clar la summitul de la lisabona, din luna noiembrie, spunând că vrem ca acest sistem de apărare antirachetă să asocieze Statele Unite, Europa, NATO şi Rusia. I-am confirmat din nou omologului meu (rus- n.r.), în această dimineaţă (vineri - n.r.), în cursul discuţiilor", a spus Juppse.

"Franţa împărtăşeşte un număr dintre îndoielile Rusiei privind amplasarea acestui sistem, în special voinţa de a păstra capacitatea noastră suverană de disuasiune nucleară, care nu trebuie afectată de apărarea antirachetă. Rusia şi Franţa au, în această privinţă, abordări comune", a adăugat el.

"Acum este vorba de negociere pentru amplasarea acestui sistem. Nu este simplu. Discuţiile dintre americani şi ruşi sunt dificil, ştim bine. Dar obiectivul nostru este să asociem Rusia la acest demes", a precizat el, subliniind încă o dată că "sistemul nu este orientat împotriva Rusiei".

Lucrările pe formarea comună a unui scut antirachetă european au început în noiembrie la summitul Rusia-NATO de la Lisabona.

NATO insistă pe implementarea a două sisteme de apărare antirachetă independente, dar coordonate: unul rus, unul NATO. Moscova propune un sistem indivizibil care să integreze dispozitivele celor două părţi.

Citește totul despre:

Comentarii