Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Franţa se opune aderării României la Schengen

Secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Pierre Lellouche, a anunţat ieri în faţa Comisiei pentru afaceri europene a Adunării Naţionale, că Franţa se opune aderării României la Schengen în martie 2011, ...

Share

maria cocuți 0 comentarii

11.11.2010 - 10:38

Secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Pierre Lellouche, a anunţat ieri în faţa Comisiei pentru afaceri europene a Adunării Naţionale, că Franţa se opune aderării României la Schengen în martie 2011, informează NewsIn. Secretarul de stat a declarat că preferă să aştepte raportul de vară al CE cu privirea la lupra anticorupţie pentru a se decide dacă îşi vor schimba votul.

Lellouche a mai invocat printre argumentele împotrivirii faţă de aderarea României la Schengen controlul deficient la graniţa cu R. Moldova, care ar fi determinat de decizia României de a acorda paşapoarte moldovenilor, de instabilitatea adusă de regiunea separatistă transnistreană şi de corupţia din Ucraina. Lellouche şi-a exprimat temeri şi cu privire la controlul imigraţiei ilegale provenind dinspre Turcia. De altfel, întreagul raţionament a fost prezentat în contextul mai larg al temei imigraţiei ilegale în Europa.

"Ne confruntăm cu valuri migratorii fără precedent în istorie. Prin urmare, ne trebuie o abordare globală, fie că este vorba de supravegherea frontierelor, de politica privind vizele, de pregătirea viitoarelor extinderi. Toate acestea trebuie să facă parte dintr-o aceeaşi politică, fără a mai pune la socoteală, bineînţeles, politica naţională cu privire la imigrare şi respectiv integrare. Nu vă ascund că în unele puncte situaţia nu este satisfăcătoare, imigraţia ilegală rămâne o problemă majoră şi contribuie în întreaga Europă la alimentarea curentelor populiste, antieuropene şi chiar xenofobe, pe care le dezvăluie fiecare consultare electorală, inclusiv în ţările deosebit de tolerante, nordice şi altele", le-a spus Lellouche parlamentarilor.


Citește totul despre:

Comentarii

loading...