VIDEO FOTO O ambarcaţiune cu 157 de migranţi, descoperită în Marea Neagră

Poliţiştii de frontieră au descoperit o ambarcaţiune cu 153 de migranţi în Marea Neagră. Ştire în curs de actualzare.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 13.09.2017 - 12:36

UPDATE 10.30: Navele Poliției de Frontieră Române împreună cu o ambarcaţiune civilă de pe platformele petroliere aflate în zonă au remorcat, în noaptea de marţi spre miercuri, în Portul Midia ambarcațiunea RUYA 1, care plutea în derivă în apele Mării Negre și pe care se aflau peste 150 de persoane, potrivit unui comunicat de presă remis de Garda de Coastă.

În total au fost identificate 157 de persoane, care au declarat că sunt cetăţeni din Iran si Irak, 56 de copii și 101 adulți, care intenţionau să ajungă în mod ilegal în ţara noastră.

Poliţiştii de frontieră continuă cercetările în acest caz, împreună cu reprezentanți ai I.J.J. Constanța, I.P.J. Constanța, I.S.U. Dobrogea și Serviciul pentru Imigrări Constanta, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

Nava, care a plutit în derivă, a transmis prin sistemul radio mesaje de ajutor, vremea fiind nefavorabilă (vânt puternic, mare de gradul 5). Din datele comunicate, ambarcaţiunea avea la bord mai multe persoane care se aflau în pericol. 


Poliţiştii de frontieră au descoperit o ambarcaţiune cu 153 de migranţi în Marea Neagră. Potrivit directorului adjunct al Gărzii de Coastă, comisar șef de poliție Cristian Cicu, în momentul când a fost remorcată de GSP Alcor, nava cu migranți se afla în imposibilitate de guvernare și furtuna, de gradul 6-7 pe scara Beaufort, cu valuri de 3-4 metri la coastă și 6-7 metri în larg, o deplasa către Insula Sacalin, în zona gurii de vărsare a Brațului Sfântul Gheorghe, potrivit Radio Constanţa.

„Pe parcursul zilei am avut două nave de intervenție MAI 1101 și 3057 care au asistat în permanență nava cu migranți, la care s-a adăugat o navă din structura Marinei Militare, ce patrula în zona Poligonului de la Capul Midia, unde se desfășoară activități specifice, astfel că viața migranților nu a fost pusă în pericol nicio clipă.

Procedurile impun ca după debarcarea migranților aceștia să parcurgă o fază inițială de identificare și triere realizată de autoritățile medicale și acest lucru va fi realizat în port, pe cheu”, a declarat comisarul șef Cicu.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...