FOTO Dacian Cioloș, în vizită la MagiCamp: Am cunoscut oameni a căror frumusețe depășește orice imperfecțiune a lumii în care trăim

Fostul premier al României și fondatorul Platformei România 100, Dacian Cioloș, a vizitat copiii din tabăra MagiCamp, organizată de fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

08.09.2017 - 20:29

UPDATE 20.20: Într-un mesaj postat pe Facebook, Dacian Cioloș a vorbit despre vizita la MagiCamp.

„De multă vreme intenționam să merg să văd copiii de la Magicamp pe care Vlad și Melania, având o mulțime de voluntari inimoși alături, îi reîmpacă cu viața și-i ajută să-și regăsească zâmbetul după ce au trecut sau chiar încă trec prin momente grele chiar și pentru un adult.

Această ultimă serie a taberei din acest an a primit copii care au suferit accidente prin arsuri. Printre voluntarii care lucrau cu copiii am avut surpriza plăcută să le întâlnesc pe Adina și Alice, ambele supraviețuitoare ale accidentului de la Colectiv. Pe Adina am vizitat-o la un spital din Bruxelles iar pe Alice la un spital din București acum mai bine de un an și jumătate. Acum, au venit in tabără pentru a transmite din forța lor psihică și din iubirea lor pentru viață acestor copii care se uitau la ele - nu exagerez- ca la niște îngeri coborâți printre oameni cu suferința lor cu tot.

M-am întors de la MagiCAMP cu bucurie în suflet, fericit să cunosc oameni a căror frumusețe depășește orice imperfecțiune a lumii în care trăim. Pentru astfel de oameni, împreună cu astfel de oameni, nimic nu este imposibil. Am găsit la MagiCAMP dovada și convingerea că niciun sistem nu e mai puternic decât visele noastre și hotărârea de a face o lume mai bună”, a scris fostul premier.

 Fostul premier al României și fondatorul Platformei România 100, Dacian Cioloș, a vizitat copiii din tabăra MagiCamp, organizată de fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu.

„MagiCAMP are mulți prieteni. Oameni buni pe care-i primim cu brațele deschise. Chiar și cei mici, pretențioși din fire, recunosc repede omul bun de îmbrățișat. Mulțumim pentru vizită, Dacian și Valerie! Și pentru pepeni!:)”, a scris Vlad Voiculescu, pe Facebook, unde a postat și o serie de fotografii.

MagiCAMP este o tabără pentru copiii diagnosticați cu cancer, care reușesc să se vindece, potrivit paginii oficiale.

„Opt din zece copii diagnosticați cu cancer reușesc să se vindece. Acum 20 de ani lucrurile erau diferite: medicina reușea să salveze numai doi din zece. Statisticile vorbesc despre progresul în medicină, dar nu spun nimic despre urmele pe care cancerul le lasă pe trupul și în sufletul copiiilor, nici despre rolul pe care familia și prietenii îl joacă în lupta lor cu boala și în refacerea de după.

Pentru copil și pentru familia lui cancerul înseamnă o schimbare radicală a stilului de viață. Prioritatea numarul 1 devine supraviețuirea, toate celelalte trec în plan secund. Copiii  petrec multe ore în cabinetele medicale, fac diverse analize, lipsesc de la școală sau de la alte evenimente cu prietenii și familia.

MagiCAMP încearcă să le dea  înapoi din ceea ce le-a fost luat. Adică multă joacă. Joacă la greu – așa cum spune și motto-ul nostru. Joacă luată în modul cel mai serios, pusă la cale împreună cu medici oncologi, pediatri, psihologi specializați, entertaineri de top. Joacă într-un loc de vis, încărcat de toata magia taberelor trecute și pregatit pentru taberele și mai grozave ce vor urma. Joacă discret supravegheată de medici și personal de specialitate.

Cățărări pe panou vertical, zbor cu tiroliana, tras cu arcul, echitație, pictură, sport, teatru, cântat la tobe și multe alte activități surpriză, toate gândite astfel încât fiecare copil să poată participa, indiferent de provocările de mobilitate sau de alt tip cu care se confruntă. Toate acestea ajută la creșterea încrederii în propriile forțe, a stimei de sine, a independenței și a interesului copiilor față de construirea de prietenii noi și participarea la diferite activități sociale”, se precizează pe site-ul oficial.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...