Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO: Un cetățean reclamă tulburarea liniștii publice de un câine. Răspunsul hilar al poliției

Un bucureștean a depus o reclamație la Poliția Sectorului 2 că animalul de companie al vecinului său tulbură liniștea publică. Poliția Sectorului 2 a verificat reclamația și i-a răspuns că animalul nu poate fi amendat.

Share

Andra Dolana 0 comentarii

Actualizat: 25.11.2015 - 13:21

Un bucureștean a depus o reclamație la Poliția Sectorului 2 că animalul de companie al vecinului său tulbură liniștea publică. Poliția Sectorului 2 a verificat reclamația și i-a răspuns că animalul nu poate fi amendat. 

Astfel, poliția i-a răspuns cetățeanului că au mers la adresa menționată de el în plângere și au constatat existența unui câine în acel loc, care însă a avut un comportament ”specific, respectiv a lătrat”. Întrucât, bucureșteanul a făcut reclamația în baza legii 61/1991 privind tulburarea liniștii publice, polițiștii i-au explicat că doar oamenii intră sub incidența acestei legi, și, în consecință nu au ce să îi facă animalului. 

”După cum se poate observa legiuitorul a precizat clar în actul normativ că persoanele fizice și juridice pot fi sancționate contravențional pentru încălcarea normelor în vigoare”, se arată în răspunsul poliției. 

Legea 61/1991 se referă la sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. Articolul 2 al legii prevede că reprezintă contravenție și ”tulburarea, fără drept, a liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larma”, însă Poliția Sectorului 2 au precizat că un animal de companie nu poate fi asimilat acestui articol. 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...