Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO: Reacția SRI la delirul jurnalistului Cornel Nistorescu despre o unitate secretă care ar fi condusă de Florian Coldea. E o imagine pe care au pus-o pe Twitter, la @sri_oficial

Serviciul Român de Informații (SRI) l-a ironizat pe jurnalistul Cornel Nistorescu, după ce l-a acuzat pe prim-adjunctul SRI Florian Coldea că ar lucra în secret în cadrul unei instituții intitulate „Direcția Generală Operațiuni Speciale Clandestine”.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 17.02.2017 - 08:22

Serviciul Român de Informații (SRI) l-a ironizat pe jurnalistul Cornel Nistorescu, după ce acesta din urmă l-a acuzat pe prim-adjunctul SRI Florian Coldea că ar lucra în secret în cadrul unei instituții intitulate „Direcția Generală Operațiuni Speciale Clandestine”.

Astfel, SRI a postat o imagine pe contul oficial de Twitter,  @sri_oficial, drept reacție la acuzațiile lansate de Nistorescu.

 

 Contactat de RL, purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea a afirmat: „Este contul nostru de Twitter și am ales să respundem astfel fabulațiilor fantasmagorice ale domnului Nistorescu. Am decis ca în fața unor astfel de aberații nu se poate răspunde decât cu o glumă”. 

Într-un editorial din 8 februarie, Cornel Nistorescu afirma că prim-adjunctul SRI Florian Coldea nu s-ar fi retras, ci i-ar fi fost înființată „Direcția Generală Operațiuni Speciale Clandestine”.

 „Comunicatul lacunar al retragerii generalului-locotenent Florian Coldea a omis în mod deliberat informaţii necesare publicului şi politicienilor (...) La fel ca şi fostul său consilier (acum şef al Secretariatului General al SRI), Florian Coldea nu a părăsit „cîmpul tactic“ al operaţiunilor speciale.Din informaţiile noastre, Florian Coldea lucrează la greu. Nici vorbă despre vreo plecare la pensie, despre vreo retragere sau despre vreo sancţiune. Dimpotrivă. Probabil pentru meritele deosebite în identificarea portretului şi susţinerea unui nou preşedinte care să-l înlocuiască pe Traian Băsescu, i-a fost înfiinţată Direcţia Generală Operaţiuni Speciale Clandestine. Ce include aceasta? Fosta Direcţie Specială Periş, despre care noi am mai scris în Cotidianul şi pe care, la plecarea lui Traian Băsescu, generalul Florian Coldea a împrăştiat-o pentru a i se pierde urma. A doua este Direcţia Personalului Operativ Acoperit, pe la a cărei comandă s-a perindat şi generăleasa Elena Istode, zisă şi Anaconda. Apoi, tot Coldea controlează Centrul MONSAT, un centru de interceptări prin satelit, în care un pachet de linii din sistemul american de interceptări este alocat României. Prin acest centru sunt înregistraţi la extern şi politicieni sau demnitari români aflaţi în situaţia de a fi supravegheaţi. Cu sau fără aprobare de la judecător. A patra direcţie este Centrul pentru Securitate Cibernetică. În realitate, acest centru îi monitorizează nonstop pe toţi utilizatorii de Internet”, afirmă Cornel Nistorescu, în editorialul din Coditianul, intitulat „Binomul se regrupează şi bagă cărbuni la greu”.

Citiți textul integral aici.

Joi dimineața, pe site-ul Cotidianul a apărut un nou articol, „Coldea se agață de SRI și de Klaus Iohannis”, în care precizează că  Florian Coldea ar fi fost mutat de la Periș, într-o vilă din Capitală.

„Dezvăluirea de către Cotidianul a minciunii prezidenţiale privind demiterea şi trecerea în rezervă a prim-adjunctului directorului SRI a provocat un tsunami la Cotroceni. Preşedintele K.W. Iohannis, într-un incontrolabil acces de furie, l-a admonestat pe directorul Eduard  ellvig pentru incapacitatea păstrării secretului menţinerii în activitate a generalului Coldea. Eduard Hellvig i-a convocat pe directorii securităţii interne şi ai filajului pentru a-i lua la refec şi a le pune în vedere să-i identifice neîntârziat pe cei care au dat din casă. Generalului Coldea i-a fost schimbat sediul, de la Periş, la o vilă de protocol din zona Băneasa. Nu deconspirăm noua adresă, ca să nu-l disloce undeva de negăsit”, susține sursa citată.

Citiți textul integral aici.

  

 

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...