Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO+VIDEO. Protest al comunității LGBT la sediul PSD, după ce un senator social-democrat a spus că i se încalcă libertatea dacă un cuplu de același sex se ține de mână pe stradă

Aproximativ 30 de persoane, membri și susținători ai comunității LGBT din România au protestat, sâmbătă, în fața sediului PSD din Capitală, față de declarațiile senatorului social-democrat Ioan Deneș, care a spus că i se încalcă libertatea dacă un cuplu gay se ține de mână pe stradă.

Share

Flavia Dragan 0 comentarii

Actualizat: 01.04.2017 - 17:05

Aproximativ 30 de persoane, membri și susținători ai comunității LGBT din România au protestat, sâmbătă, în fața sediului PSD din Capitală, față de declarațiile senatorului social-democrat Ioan Deneș, care a spus că i se încalcă libertatea dacă un cuplu gay se ține de mână pe stradă. 

Evenimentul, organizat sub numele ”Plimbare fără discriminare”, a început la Muzeul Antipa, în jurul prânzului, și a continuat cu un marș până la sediul PSD de pe bulevardul Kiseleff.  

”Cupluri gay sau nu sunt invitate să se țină de mână pentru a îi demonstra senatorului PSD Ioan Denes că persoanele LGBT au dreptul de a-și afișa dragostea în public, la fel ca toți ceilalți cetățeni”, se arată pe pagina evenimentului. 

Ajunși în fața sediului PSD, protestatarii s-au ținut de mâini și au fluturat steaguri în culorile curcubeului. La partid, nu se aflau forțe de ordine, sediul fiind închis. Manifestația a durat aproximativ 15 minute. 

Evenimentul a fost organizat de asociația MozaiQ, care apără drepturile comunității LGBT. 

Vineri, senatorul PSD Ioan Deneş a declarat, într-o conferinţă de presă în Bistriţa, că se împotriveşte unei legi a parteneriatului civil de care să beneficieze şi cuplurile de acelaşi sex, pentru că îi "lezează" şi "încalcă" libertatea atunci când îşi "externalizează" comportamentul şi merg de mână pe stradă.


Citește și: Senator PSD: Cuplurile de același sex nu au dreptul să se țină de mână pe stradă. Îmi încalcă libertățile

"În momentul în care doreşti să externalizezi acest comportament, pe care eu îl consider că îmi încalcă libertatea mea, libertatea mea de a merge pe stradă cu copilul meu personal sau cu nepotul şi să mă întrebe copilul care este familia normală, cea pe care o vede acasă şi în care l-am crescut sau aia pe care o vede pe stradă, aici este... (...) Când o să apară lege, eu respect legea. Dacă nu o să apară, nu au voie să facă acest lucru, pentru că nu este lege, e simplu", a răspuns Deneş. 

 

Citește totul despre:

Comentarii