Foto: Oamenii care au sprijinit cariera politică a lui Sorin Oprescu

Cariera politică a lui Sorin Oprescu a început cu Ion Iliescu, care l-a adus în Partidul Democrației Sociale din România (PDSR) și a beneficiat de sprijinul unor oameni politici precum Adrian Năstase și Victor Ponta, dar și al PSD-ului. Chiar și Crin Antonescu, liderul PNL, a pledat la un moment dat pentru alegerea lui la Primăria Capitalei.

Share

Romulus Georgescu 0 comentarii

Actualizat: 07.09.2015 - 14:42

Cariera politică a lui Sorin Oprescu a început cu Ion Iliescu, care l-a adus în Partidul Democrației Sociale din România (PDSR) și a beneficiat de sprijinul unor oameni politici precum Adrian Năstase și Victor Ponta, dar și al PSD-ului. Chiar și Crin Antonescu, liderul PNL, a pledat la un moment dat pentru alegerea lui la Primăria Capitalei. 

Citește și: Sorin Oprescu, independentul din vitrina PSD

Deschideți galeria foto de mai sus pentru a afla cine sunt oamenii care l-au sprijinit pe Sorin Oprescu în cariera sa politică și care au fost momentele cheie din această carieră.

Sorin Oprescu a ajuns în fruntea Primăriei Municipiului București (PMB), după ce a fost înfrânt de două ori, o dată de Viorel Lis și a doua oară de Traian Băsescu. 

În 2008, Oprescu a candidat ca independent, după ce a demisionat din PSD, iar de această dată a și câștigat funcția dorită. În 2012, a candidat, din nou, și a obținut un al doilea mandat. 

De asemenea, și în acest an, Oprescu a anunțat că va candida pentru un al treilea mandat la PMB, iar premierul Victor Ponta l-a asigurat de sprijinul său. 

„Merg pe mâna lui Sorin Oprescu. Mereu am mers pe mâna lui Sorin Oprescu. Şi el m-a sprijinit pe mine“, spunea Ponta, care a afirmat că nu se va adăuga ”hienelor” care sar pe primar, acum că a fost arestat. 

Citește și: Lovitură grea pentru PSD: pică rețeaua Oprescu. Primarul a fost arestat 30 de zile

Primarul general al Capitalei a fost pus sub urmărire penală pentru luare de mită și arestat preventiv pentru 30 de zile. Oprescu a fost prins în timp ce primea 25.000 euro de la patru denunţător.

Operaţiunea s-a derulat sub supravegherea anchetatorilor, banii fiind marcaţi. Oprescu a fost reţinut în trafic, la câteva minute după ce edilul a plecat de la locuinţa sa din Ciolpani, având în maşină 5.000 din cei 25.000 euro.

 

Citește totul despre:

Comentarii