FOTO. Incident pe ruta Cluj - Bucureşti: Un bărbat a căzut din tren, încercând să deschidă uşa. CFR susține că pasagerul era beat și i s-a părut că a căzut din tren

Un bărbat de aproximativ 50 de ani a căzut din tren, pe ruta Cluj-Bucureşti, în jurul orei 21.20, după oraşul Videle. Bărbatul nu a fost rănit în urma incidentului şi a reuşit să urce în tren după zece minute.

Share

Flavia Dragan 0 comentarii

14.08.2017 - 13:41

UPDATE luni, 16.00: CFR Călători a ajuns la concluzia că bărbatul care a căzut din tren fie a coborât să fumeze și a rămas în gară, fie a deschis ușa vagonului ca să fumeze. Totuși, reporterul RL nu a constatat, la fața locului, că pasagerul ar fi consumat alcool. 

”Considerăm că omul nu a căzut din tren. La intrarea în stația Chiajna, trenul s-a oprit la semnalul de intrare. Pasagerul era în vagonul cinci, cu alte persoane aflate în stare avansată de ebrietate. Semnalul de intrare s-a pus pe liber, trenul a pornit, prietenii pasagerului au tras semnalul de alarmă, fără să recunoască acest lucru șefului de tren, care a acționat conform procedurii de repornire a trenului în această situație. Din rapoartele personalului feroviar, clima a funcționat în limite normale”, a susținut reprezentanta CFR Călători. 


luni, 13.40: CFR Călători a demarat o anchetă în cazul incidentului petrecut în tren, duminică seară, a precizat, pentru Rl, purtătoarea de cuvânt Alina Predescu. Ea a mai precizat că ”ușa s-a deschis în timpul staționării, nicidecum în timpul mersului”. 

De asemenea, CFR ia în considerare demararea unei campanii despre pericolele la care se supun călătorii în tren, atunci când urcă sau coboară din trenurile în mișcare și când forțează ușile vagoanelor, în mers. 


Un bărbat de aproximativ 50 de ani a căzut din tren, pe ruta Cluj-Bucureşti, în jurul orei 21.20, după oraşul Videle. Bărbatul nu a fost rănit în urma incidentului şi a reuşit să urce în tren după zece minute. Trenul a ajuns la destinaţie, în Bucureşti, cu 80 de minute întârziere. 

Bărbatul a povestit reporterului ROMÂNIA LIBERĂ că a încercat să deschidă uşa vagonului în care se afla pentru că era prea cald, dar din cauza ploii, a alunecat cu bagajul şi a căzut. Soţia sa, martoră la incident, a tras semnalul de urgenţă. Totuşi, trenul nu s-a oprit imediat, având 10 vagoane, iar pasagerii din ultimul vagon l-au auzit pe bărbat strigând în urma trenului: "Opreşte!". 

Bărbatul a reuşit să urce, în cele din urmă, nefiind rănit, doar foarte speriat. După alte 10 minute de la incident, au venit şi impiegaţii de mişcare care i-au întrebat pe călătorii din vagon cine a tras semnalul de alarmă şi de ce. După ce au verificat ce s-a întâmplat, trenul a plecat.

Citește totul despre:

Comentarii