12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO: Google marchează descoperirea apei pe Marte printr-un nou doodle

FOTO: Google marchează descoperirea apei pe Marte printr-un nou doodle

GOOGLE DOODLE MARTE. Motorul de căutare Google a schimbat, marți, doodle-ul, la o zi după ce NASA a anunțat existența apei, în formă lichidă, pe Marte, ceea ce înseamnă că Planeta Roșie ar putea susține viața. 

Noul logo este unul interactiv și îi invită pe internauți să distribuie  filmulețul dedicat descoperii apei pe Marte prin e-mail, dar şi spre a fi publicat pe reţelele de socializare Google+, Facebook şi Twitter.

GOOGLE DOODLE MARTE. Oamenii de știință au acum dovezi că apa a sculptat misterioasele forme geografice de culoare neagră care apar în timpul lunilor de vară pe Marte, denumite de NASA Recurring Slope Lineae (RSL). Această descoperire are două implicații: că a existat viață pe Marte și că pot fi derulate expediții umane pe Planeta Roșie, în viitor. 

”RSL apar când apa curge, în zilele calde, pe pantele de pe Marte şi până acum s-a presupus, dar nu era confirmat, că sunt cauzate de apele sărate care se infiltrează în sol. Acum, putem confirma că analizele spectrale, realizate în patru locuri diferite, confirmă teoria", susţine echipa NASA care cercetează planeta Marte.

Descoperirea, anunțată luni, vine după un an de speculații și studii care să arate de ce unele dealuri de pe Marte sunt traversate de niște pante de aproape 900 de metri în lungime. Aceste pante apar doar în anotimpul cald și dispar atunci când vine iarna.

Cele mai citite

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă