FOTO: Elena Udrea este luată la bășcălie de internauți, după ce l-a confundat pe Attila cu Gingis Han

Deputatul Elena Udrea a fost făcută de rușine de un internaut, care i-a cerut să dea un exemplu din istoria omenirii „câd societatea a avansat cultural, social”, datorită religiei. În acest context, ea i-a răspuns, printr-un comentariu pe Facebook, prezentându-i un episod din istorie în care „Gingis Han a ajuns la porțile Romei”.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

23.10.2016 - 15:47

Deputatul Elena Udrea a fost făcută de rușine de un internaut, care i-a cerut să dea un exemplu din istoria omenirii „câd societatea a avansat cultural, social”, datorită religiei. În acest context, ea i-a răspuns, printr-un comentariu pe Facebook, prezentându-i un episod din istorie în care „Gingis Han a ajuns la porțile Romei”. Exemplul acesteia a stârnit reacții din partea internauților, care au acuzat-o că nu cunoaște istoria, întrucât personajul istoric la care se referea este, de fapt, Attila.

Într-un mesaj postat joi, pe pagina sa de Facebook, Elena Udrea a criticat apelul la toleranță lansat de președintele Klaus Iohannis.Astfel, ea a susținut că „sistemul securist instalat în România a lansat un atac de discreditare a Bisericii Ortodoxe Române”.

„Văzând declarațiile lui Iohannis privind modificarea Constituției în logica anti-Biserică și anti-familie, declarațiile șocante făcute de reprezentanții USR, manifestațiile anti-BOR din ultima perioadă ( cea mai puternică fiind în timpul protestelor de după Collective) sau chiar publicitatea făcută anchetei DNA împotriva IPS Teodosie, mi se pare evident că se dorește distrugerea BOR, pentru că aceasta reprezintă una dintre ultimele stavile împotrivă acaparării totale a Puterii de către Sistem în România, prin credibilitatea pe care o are în rândul românilor. Atacul la Biserică este un atac la credință.  Consider că Biserica Ortodoxă Romană trebuie să rămână un bastion al democrației și al moralei. Nu contest faptul că unii slujitori ai ei fac greșeli nedemne de rolul pe care îl au. Dar nu distrugi Biserica pentru că sunt preoți sau prelați care se comportă omenește!!!Cred că astăzi salvarea României poate veni din credința creștină a poporului, care să ne îndemne la bine, tolerantă, iubire, caritate, solidaritate și nu din răul, ura, frica, egoismul, mârșăvia sădite de slujitorii Sistemului.  În loc de a o desființa, cred că avem nevoie să o implicăm instituțional în reconstruirea societății. De aceea susțin ferm legiferarea unui parteneriat concret, funcțional, practic între Biserică și stat, în folosul oamenilor.  Fără Securitate și securiști putem trăi, fără credința și Biserică, nu!”, a scris Elena Udrea pe Facebook.

În acest context, un internaut i s-a adresat deputatei, rugând-o să dea un exemplu în care societatea a progresat datorită religiei.

„Doamnă Elena Udrea, care ne-ați cerut voturile, vă rog să-mi dați un exemplu în istoria omenirii când datorită religiei, societatea a avansat cultural, social. Deci dacă mergeți pe ideea să ajutăm biserica, înseamnă că mergeți contra curentului de dezvoltare”, i-a transmis un bărbat Elenei Udrea pe Facebook.

În replică, ea a gafat, oferindu-i un exemplu eronat, motiv pentru care a devenit ținta ironiilor internauților.

„Să vă aduc aminte de o întâmplare reală: când Gingis Han a ajuns la porțile Romei cu gândul să o cucerească, Papa a ieșit cu toți episcopii și clericii Vaticanului cu cruci și steagurile bistericești să-i întâmpine. Gingis Han a rămas mut și impresionat dându-și seama că în fața acestei procesiuni orice bătălie este inutilă. Aordonat retragerea și duși au fost. Trageți dumneavoastră concluzia despre rolul bisericii în istoria omenirii”, a scris ea în mesaj.

Replica Elenei Udrea a stârnit un val de critici și ironii din partea internauților, care au remarcat că ea l-a confundat pe marele cuceritor cu Attila, cel mai puternic conducător al hunilor. Episodul istoric la care Udrea face referire a avut loc în anul 452, când hunii, conduși de Attila, au invadat Italia, iar papa Leon I a salvat Roma de la distrugere.

Puneți mâna pe o carte de istorică antică. Rapid. Ați devenit virală cu bazaconia asta despre Gingis Han”, i-a transmis o utilizatoare Facebook.Un altul se întreabă de ce a fost ștearsă postarea. „Păcat, așa puteau învăța mai mulți despre importanța bisericii în societate”, remarcă el ironic.

„Doamnă, le aveți cu istoria așa cum le am eu cu mecanica cuantică”, i-a transmis o altă persoană. 

Un alt internaut o îndeamnă pe Udrea „să nu mai aburească oamenii cu povești cu Gingis Han”. „Ăla săracul nu a ajuns nicicând prin Roma”, îi mai spune el. „Nu mă pot opri din râs de când am văzut-o (n.r - postarea)”, a scris un alt internaut.

Citește totul despre:

Comentarii