6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. Cum arată acum Gabrielle Giffords,la câteva luni după ce a...

FOTO. Cum arată acum Gabrielle Giffords,la câteva luni după ce a fost împuşcată în cap

Reprezentanta Arizonei în Congresul de la Washington, Gabrielle Giffords, care a supravieţuit unei împuşcături în cap, a postat pe pagina ei de Facebook primele poze cu ea după operaţiile care i-au salvat viaţa, scrie publicaţia Guardian. 

Iniţial, Gabrielle Giffords fusese trecută pe lista persoanelor decedate, glonţul intrându-i în creier prin frunte şi ieşind prin ceafă. Medicii au reuşit, totuşi, să o ţină în viaţă, printr-o serie de operaţii care au necesitat îndepărtarea unei părţi a craniului. Ea a fost nevoită să poarte o cască protectivă, care a fost îndepărtată recent.

Glonţul i-a afectat puternic lobul stâng, cel care controlează vorbirea. Cu toate astea, Giffords se recuperează spectaculos. Într-un interviu acordat publicaţiei Arizona Republic, Pia Carusone, şeful de personal al acesteia, a declarat că Giffords “se foloseşte de alte mijloace decât cel verbal pentru a comunica. Rosteşte din ce în ce mai multe cuvinte, dar încă foloseşte expresiile faciale şi gestica pentru a se exprima”. Când se afla încă în spital Gabrielle Giffords citea zilnic ziarele de pe iPad.

Pe 9 ianuarie, Jared Lee Loughner, în vârstă de 22 ani, a deschis focul în Tucson, Arizona, ucigând şase persoane şi rănind alte 13.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă