10 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialFostul senator PSD Cătălin Voicu a fost CONDAMNAT la 7 ani de...

Fostul senator PSD Cătălin Voicu a fost CONDAMNAT la 7 ani de închisoare cu EXECUTARE. Voicu, dus cu ambulanţa la Penitenciarul Rahova

UPDATE: Omul de afaceri Marius Locic s-a prezentat, luni noapte, la Serviciul Arest al Poliţiei Capitalei, după ce a primit pedeapsa de patru ani de închisoare cu executare, printr-o decizie definitivă a instanţei supreme.

Citeşte şi Marius Locic s-a PREDAT la arestul Poliţiei Capitalei

_ _ _ _

UPDATE: Fostul senator PSD Cătălin Voicu a fost încarcerat în noaptea de luni spre marţi la Penitenciarul Rahova, el fiind transportat cu o ambulanţă de la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca.

“În data de 23.04.2013, ora 01.30 a fost internată în Secţia Chirurgie a Penitenciarului Spital Bucureşti Rahova persoana privată de libertate VOICU Cătălin, în baza mandatului de executare a pedepsei nr 406/22.04.2013, emis de Tribunalul Bucureşti, Secţia I Penală. În prezent, starea de sănătate este stabilă şi urmează efectuarea investigaţiilor specifice afecţiunilor pentru care este internat”, se anunţă într-un comunicat de presă al Penitenciarului Rahova.

Cătălin Voicu va sta 72 de ore la Spitalul Penitenciarului Rahova, unde va fi supus unor investigaţii medicale, starea sa fiind în prezent stabilă.

_ _ _ _

UPDATE

Rasturnare de situatie : instanta de cinci judecatori a Inaltei Curti, condusa de presedintele Doina Livia Stanciu, a pronuntat luni seara pedepse mai mari in dosarul “Catalin Voicu” (vezi documentul ataşat).

Initial se credea ca pronuntarea va fi amanata deoarece fostul senator Catalin Voicu s-a internat “de urgenta” la  Spitalul Floreasca, dar instanta a considerat ca presupusa internare  a fost o tentativa de a tergiversa pronuntarea deoarece apararea nu a depus documente la dosar, iar spitalul a anuntat public ca nu au nici un pacient cu numele ” Catalin Voicu”.

Reteaua Voicu de trafic de influenta in Justitie, aparuta in fasa inca din decembrie 1989, a fost anihilata prin sentinta Inaltei Curti.

Fostul senator PSD Catalin Voicu a primit 7 ani inchisoare cu executare! Voicu trebuie sa mearga in aceasta seara la inchisoare sau cel tarziu maine dimineata.

Daca medicii il retin, se pot trezi cu dosar penal daca afectiunile nu sunt reale si daca bolile pe care le are pot fi tratate in reteaua penitenciarelor.

Prima instanta il condamnase pe Voicu doar la cinci ani inchisoare.

Judecatorul  Florin Costiniu a fost condamnat la patru ani cu SUSPENDARE; prima instanta il condamnase la trei ani inchisoare, tot cu suspendare. Acum, instanta superioara  i-a dat un termen de incercare de 9 ani.

Daca in acesti noua ani de incercare Costiniu incalca legea, va executa cei patru ani de inchisoare. De asemenea, Costiniu, fiind condamnat NU mai poate practica avocatura, spun specialistii.

Totusi, Costiniu nu va muri de foame : are pensie de magistrat de curte suprema de 16.000 lei pe luna, iar sotia lui, judecatoarea Viorica Costiniu de la Curtea de Apel Bucuresti, are si ea un salariu mare.

Marius Locic, om de afaceri, cumparator de influenta pentru dosarele sale penale ( Voicu a intervenit pentru el la politie – potrivit interceptarilor) a primit patru ani cu EXECUTARE ( pedeapsa mentinuta de la instanta inferioara). El va fi incarcerat probabil in aceasta noapte.

Costel Casuneanu, care a sustinut ca a platit 260.000 de euro pentru a castiga procese civile la Inalta Curte  pentru ca ii era frica de puterea lui Voicu, a primit patru ani inchisoare cu SUSPENDARE. Casuneanu a colaborat cu procurorii si instanta. El a primit 9 ani de incercare, perioada in care daca mai incalca legea, intra in puscarie sa execute si condamnarea de patru ani.

Voicu este obligat sa plateasca statului si 300.000de euro,  mita totala incasata pentru trafic de influenta.

Motivele pronuntarii: nu s-a mai amanat judecarea deoarece “nu s-au prezentat documente care sa justifice absenta inculpatului Voicu de la judecata”

Motivul pentru care instanta s-a pronuntat luni seara: Catalin Voicu a repetat luni internarea la Spitalul de Urgenta Floreasca, asa cum a facut si  la termenul anterior, fara a aduce documente medicale cu care sa justifice internarea si solicitarea de amanare a judecarii.

“Luni, la ora 10.00, purtatorul de cuvant al spitalului a sustinut ca nu exista nici un pacient internat cu numele Catalin Voicu, iar la pranz, directorul spitalului a sustinut acelasi lucru. Nu se confirmau sustinerile avocatilor. In plus, la termenul anterior, cand inculpatul Catalin Voicu a fost luat cu Salvarea de la instanta, nu s-au prezentat ulterior documente care sa justifice absenta acestuia de la judecare. Obezitatea si aspirina, asa cum ni s-a transmis data trecuta, nu reprezinta motive temeinice de amanare” au declarat pentru Romania Libera surse de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.  

Diagnosticul anuntat luni aseara, cu care s-a internat Voicu,  a fost rectoragie si anemie secundara, plus obezitate cu regim alimentar special, afectiuni care se pot trata si in sistemul penitenciar, spun specialistii.

 —–

UPDATE

Presedintele instantei care a judecat dosarul “Voicu”, Doina Livia Stanciu, care este si presedintelel Inaltei Curti, a anuntat ca magistratii  se vor pronunta luni  seara in dosarul Catalin Voicu pentru ca avocatii acestuia NU au depus la dosar acte medicale valabile pentru a obtine o noua amanare.

Luni, Inalta Curte a judecat partea finala a dosarului Catalin Voicu, condamnat de instanta de fond la cinci ani inchisoare pentru trafic de influenta in dosare penale si civile pentru care a incasat 260.000 de euro numai de la omul de afaceri Costel Casuneanu, condamnat si el cu suspendare de prima instanta de judecata.

Voicu s-a internat luni la Spitalul clinic  de Urgenta Floreasca, ca  si la termenul anterior, fara a aduce acte medicale care sa justifice absenta. Obezitatea si regimul alimentar strict nu sunt motive pentru amanarea sentintei, a spus luni seara  presedintele instantei de judecata.

Fostul senator Cătălin Voicu a fost internat, luni, în Clinica de chirurgie 3 de la Spitalul Floreasca din Capitală, cu diagnosticul rectoragie şi anemie secundară, fiind supus unor investigaţii amănunţite întrucât are şi alte boli, potrivit declaratiei doctorului Mircea Beuran, fost parlamentar si ministru PSD.

Aceste motive n-au fost suficiente pentru instanta ca sa amane pronuntarea.

———-

La sedinta de judecata de luni, DNA a cerut maximum de pedeapsa pentru Voicu, de noua ani inchisoare, iar pentru Florin Costiu, fost sef de sectie la Inalta Curte, procurorii DNA au cerut sase ani de inchisoare cu executare.

Citeşte şi Reţeaua Voicu, iniţiată pe 22 decembrie 1989, cu sprijinul lui Iliescu

Instanta de cinci judecatori a Inaltei Curti de Casatie si Justitie urma sa-l audieze pe Voicu ( ultimul cuvant) inainte de  pronuntarea definitiva in dosarul sau de coruptie, in care prima instanta l-a condamnat la cinci ani cu executare.

Instanta a hotarat sa continue judecarea pentru ca Voicu NU a depus acte medicale din care sa rezulte internarea sa si bolile de care sufera. Data trecuta, cand s-a internat, fiind luat cu Salvarea de la Inalta Curte, din actele medicale  a rezultat ca Voicu, in afara de obezitate, nu ar avea afectiuni grave.

In aceasta faza se asculta pledoariile finale ale procurorului de sedinta si ale avocatilor celor inculpati.

Citeşte şi Pe cine a mai rezolvat reţeaua Voicu?

Procurorul de sedinta a cerut noua ani de inchisoare pentru Catalin Voicu si sase ani de inchisoare, cu executare, pentru fostul sef de sectie la Inalta Curte, Florin Costiniu, prin care Voicu facea traficul de influenta. Pentru Locic, procurorul a cerut cinci ani cu executare, iar pentru Casuneanu -patru ani cu executare.

Motivul principal: reteau de trafic de influenta a lui Catalin Voicu a perturbat  grav activitatea institutiilor statului abilitate sa infaptuiasca actul de  Justitie. Inculpatul principal, Catalin Vloicu, dupa inceperea urmaririi penale, a incercat sa zadarniceasca aflarea adevarului.

Reamintim ca in acest dosar sunt judecati, in recurs, pentru trafic de influenta contra 260.000 de euro, Catalin Voicu ( condamnat de instanta de fond la cinci ani inchisoare cu executare), Florin Costiniu (judecator, fost sef de sectie, condamnat cu suspendare la trei ani), Marius Locic ( om de afaceri, cumparator de influenta in dosare penale aflate pe rolul Politiei si Parchetului, condamnat la patru ani cu executare) si Costel Casuneanu (om de afaceri, condamnat la patru ani cu suspendare pentru ca a recunoscut ca i-a dat banii lui Voicu de frica pozitiei si influentei acestuia).

In 21 mai 2010, fostul senator Cătălin Voicu, Florin Costiniu, fost sef de Sectie la Inalta Curte şi oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic au fost trimişi în judecată de procurorii DNA pentru trafic de influenţă ( primii doi), respectiv cumparare de influenta şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit procurorilor, Cătălin Voicu ar fi primit numai de la Costel Căşuneanu suma totala de circa 260.000 de euro pentru a interveni în dosare civilele în care omul de afaceri avea interese. La instante, Voicu facea interventiile prin judecatorul Costiniu, condamnat la trei ani cu suspendare de instanta de fond. Pentru Locic, Voicu a intervenit in dosarele penale instrumentate de Politie.

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Internat de urgență la spital, după ce a mâncat conserve de pește

Un locuitor din orașul Urlați, județul Prahova, a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Ploiești cu diagnosticul de botulism. Bărbatul a declarat medicilor...

Parlamentul European consideră exploatarea maternităţii surogat o eurocrimă

Noua directivă împotriva traficului de fiinţe umane şi a protecţiei victimelor acoperă şi căsătoriile forţate şi adopţiile ilegale, potrivit actualitate.org. Parlamentul European: exploatarea maternităţii surogat...

Dan Podaru: După destrămarea coaliției PSD – PNL la nivel de Capitală, trebuie retras și candidatul pentru Primăria Sectorului 1

Destrămarea coaliției PSD – PNL pentru Primăria Capitalei ar trebui să atragă după sine și schimbarea candidatului pentru Primăria Sectorului 1 din partea celor...
Ultima oră
Pe aceeași temă