Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Fostul secretar de stat din Ministerul Justiţiei Ovidiu Puțura a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare

Fostul secretar de stat din Ministerul Justiției Ovidiu Puțura a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, de magistrații Curții de Apel București, pentru dare de mită. Decizia nu este definitivă.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 20.09.2016 - 11:50

Fostul secretar de stat din Ministerul Justiției Ovidiu Puțura a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, de magistrații Curții de Apel București, pentru dare de mită. Decizia nu este definitivă, informează News.ro.

Judecarea dosarului de corupţie al lui Ovidiu Puţura a început în aprilie 2015 şi s-a încheiat în 12 septembrie 2016. În 19 septembrie, judecătorul George Matei a pronunțat sentința după 23 de termene. 

Ovidiu Puțura poate contesta decizia Curții de Apel București la Înalta Curte de Casație și Justiție, la fel și procurorii anticorupție.

Procurorii DNA îl acuză pe Ovidiu Puțura că, în noiembrie 2014, i-ar fi promis judecătoarei Corina Iacob, de la Tribunalul Bistriţa, că din funcţia de secretar de stat pe care o va exercita, va asigura promovarea fiului acesteia la examenul pentru notari stagiari din 2015, prin fraudarea acestuia. În schimbul intervenţiei promise, Puţura i-ar fi solicitat judecătoarei să pronunţe o hotărâre favorabilă într-un dosar în care soţia sa era reclamant. În acelaşi context, Ovidiu Puţura i-ar fi dat judecătoarei articole de încălţăminte, prin intermediul soţiei sale.

Puţura mai este acuzat că, în perioada 2013 - 2014, ar fi primit de la o persoană foloase necuvenite în cuantum de circa 30.000 de euro, constând în cheltuieli aferente unor partide de vânătoare, unor sejururi la mare, un costum de vânătoare şi suma de circa 30.000 de lei, pentru a interveni la judecători să dispună o hotărâre favorabilă într-un dosar în care acea persoană avea calitatea de inculpat.

La percheziţiile făcute de procurori, în locuinţa lui Ovidiu Puţura au fost găsiţi 80.970 de euro şi 966 de dolari, sume care atunci au fost puse sub sechestru asigurător.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...